banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR URFADA TRAFİK KAZALARI Aslanbaba mevkisi Şırnak Mahallesi Enver Aksak

Üniversitede “Amazon Kraliçesi” Tiyatrosu sahnelendi

‘Türkiye’de Bilgi Merkezi Ağının Güçlendirilmesi Projesi’ çerçevesinde, Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesinde yapılan Resim-İş Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Emine Teker’in yazıp yönettiği tiyatro gösterisine, AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Evrim Uygun, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.


AMAZON KRALİÇESİ PENTHESİLEA
Tiyatronun yazar ve yönetmenliğini yapan Dr. Emine Teker; “ Bugün burada çok güzel bir etkinlik yaptık, öğrencilerimizle birlikte müze eğitimi ve uygulamaları dersimiz kapsamında Haleplibahçe Mozaik müzesini gezerken aklımıza böyle bir fikir geldi. Bu hayalimizi AB Şanlıurfa bürosu destekledi, 8 Mart Dünya kadınlar günü dolayısıyla “Amazon Kraliçesi Penthesilea” kadın savaşçıları konu alan bir oyun sergiledik. Yoğun bir katılım oldu, tiyatromuzda emeği geçen herkese ve katılanlara çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.


TRAJİK BİR HİKÂYE ANLATTIK
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Evrim Uygun; “Yıl içerisinde birçok etkinlik yapıyoruz, kadınlar günü dolayısıyla farklı bir konuya değinmek istedik. Dün çocuk gelinlerle ilgili bir çalışmamız oldu. Bugün ise Amazon kraliçesi penthesilea’ın trajik hikâyesini anlattık, Emine hocamızın desteğiyle güzel bir çalışma ortaya çıktı, bu konuda kendisine ve tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.
Etkinlik, tiyatro sonrası sinevizyon gösterimi ve plaket takdimiyle sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.