banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Harran Üniversitesi sorunlarına çözüm istiyor


Şanlıurfa İl Koordinasyon Kurulu Dönem değerlendirme toplantısında Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ahmet Yılmaz Üniversitenin sıkıntılarını dile getirerek sorunlarının çözülmesini istedi.

Şanlıurfa Valiliği Konferans salonunda düzenlenen değerlendirme toplantısında konuşan Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, Harran Üniversitesinin sorunlarını dile getirdi.  

Osman Bey Kampüsünde öğrenci sayısının 22 bin olduğunu, bu kadar öğrenciye içme suyu temin etmekte güçlük çektiklerini belirten Yılmaz,  “Büyük Şehir Belediyesinden içme suyu talebinde bulunmuştuk.  Bu talebimi bir kez daha dile getiriyorum.  Üniversitenin su ihtiyacında şehir suyu şebekesinden yararlanamıyoruz.” dedi.

Osman Bey Kampus yerleşkesinin şehir merkezinden uzak olması nedeniyle öğrenci ve personellerin gidiş gelişlerinde sıkıntıların yaşandığını dile getiren Yılmaz,  Üniversiteye raylı sistemin yapılması gerektiğini söyleyerek elektrik kesintilerinin de büyük sıkıntı oluşturduğunu belirtti. 


Harran Üniversitesi Osman Bey Kampusu İnşaat alanı içerisinde kalan 600 yataklı Araştırma ve Uygulama Hastanesi yapıldığını ve hastaneye ulaşım sıkıntısının olduğunu söyleyen, Yılmaz, “Hastaneye Büyük Şehir tarafından yol yapıldı ama o yolda acilen bir kavşağın yapılması gerekiyor. Üç ay sonra oranın açılışını yaptığımızda geliş gidişler sıklıkla olacak. Kavşak olmadığından ciddi sıkıntılar meydana gelebilir. Bu nedenle hastane yoluna bir kavşağın yapılması talebinde bulunuyorum.” şeklinde konuştu. (Sedat Kuşulay-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.