banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir PKK Kuşadasıspor Manchester United 23 Galatasaray Candeias

Harran üniversitesi rektörlük seçiminde heyecan dorukta

Harran Üniversitesinde Rektörlük seçimi heyecanı başladı. Şanlıurfa Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İ.Halil Mutlu'nun Ak Partiden Milletvekili aday adayı olmasının ardından Üniversitede kimin Rektör olacağı merak edilmeye başlandı.

Rektör Mutlu'nun siyasete girmesi ve istifa etmesi üzerine geçici olarak Rektör yardımcısı Prof.Dr. Ercan Yeni YÖK tarafından atandı. Haziran 2015'te yapılması planlanan Harran Üniversitesi seçimleri erkene alınıyor. 7 Haziran'da yapılacak olan Milletvekili seçimleri nedeniyle YÖK , istifa edip siyasete atılan 5 Üniversitenin seçimlerini önümüzdeki ay yapmaya karar verdi. Dört Üniversitenin seçim takvimi netleşti. YÖK'ün seçimleri erkene alacak olmasının ardından Rektör adayı isimlerde seçim çalışmalarına başladılar.

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Prof.Dr. Ali Seyrek, Prof.Dr. Bekir Erol Ak, Veteriner Fakültesi Öğretim üyesi Prof.Dr. Mehmet İriadam, Prof.Dr. Gürbüz Aksoy, Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim üyesi Prof.Dr. Abdullah Ekinci, İktisat Fakültesi dekanı Prof.Dr. Abuzer Pınar, ve Mühendislik Fakültesi Öğretim üyesi Ramazan Taşaltun Rektör adaylığını açıkladılar. Yaklaşık 420 Öğretim üyesinin Oy kullanacağı Harran üniversitesinde ki Rektörlük seçimlerinde en çok Oy'a sahip olan TIP ve Ziraat Fakültesi belirleyici rol alacaktır.

Rektör adayı olan isimler önümüzde ki ay yapılması kesinleşen Rektörlük seçimleri için kulis faaliyetlerine başlarken, özellikle proje vaad eden adaylar dikkat çekiyor.

öte yandan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ercan Yeni ise seçim takvinin YÖK tarafından erkene alındığını, ancak seçim günün belli olmadığını söyledi.

Kaynak; Urfastar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.