banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye trafik kazası

HARRAN ÜNİVERSİTESİNE BİRİNCİLİKLE YERLEŞENLERE KUTLAMA BELGESİ VERİLDİ

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, ulusal proje kapsamında 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılında devlet ve vakıf üniversitelerinin fakültelerine birincilikle yerleşen 1351 öğrenci ve ailelerini tebrik etmek amacıyla birer kutlama belgesi gönderdi.

Bu çerçevede Harran Üniversitesi Senatosunda, Senato Üyelerinin katılımı ile Rektörlük Toplantı Salonu’nda belgeyi hak eden öğrencilere belgeleri verildi. Senatonun ilk gündem maddesi, YÖK tarafından fakülte birincilerine gönderilen kutlama belgelerinin öğrencilere verilmesi oldu.  Harran Üniversitesine birincilikle yerleşen; ‘Fen Edebiyat Fakültesinden Ali Kılıç, Veteriner Fakültesinden Abdullah Keskin, Ziraat Fakültesinden Aziz Paça, Mühendislik Fakültesinden Sevdanur Bayyaman, İlahiyat Fakültesinden Yakup Yıldızİktisat Fakültesinden Ramazan Kılıç, Eğitim Fakültesinden Hatice İriadam ve Tıp Fakültesinden İsa Doğru’ adlı öğrenciler belgeleri almaya hak kazandılar.

Birincilikle yerleşen öğrencilere tebrik belgelerini takdim eden Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın; “Öğrencilerimize hoşgeldiniz diyorum. YÖK Başkanımızdan gelen tebrik belgelerini verdik. Gençlerimiz birinci olarak yerleştiler. İnşallah okullarını da birinci olarak bitirirler. Gençlerimizi tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç imzasını taşıyan ve öğrencilerin isimlerinin yer aldığı mektupta şu ifadeler yer aldı; 

 

“Değerli Öğrencimiz, 

2015-2016 Üniversite giriş sınavlarında aldığınız puanla, fakültenizi 1. olarak kazandınız ve kayıt yaptırdınız. Bu sonuç sizin, ailenizin ve bizim ortak sevincimizdir. Bu mektubu, bir ortak sevincin bir ifadesi olarak yazıyorum.

 

Ülkemizin geleceği ve yüksek hedeflerimiz için sizleri fevkalade önemsiyoruz.  Sizleri yetiştirirken nitelikli bir meslek sahibi olmanızı, mesleğinizin yanı sıra, evrensel değerler ve de kendi kültürümüzün değerleri ile donanarak yetişmenizi arzuluyoruz. 

Bu süreçte 21. yüzyıl size yaşam boyu öğrenmeyi zorunlu kılıyor. Üniversite eğitimi size mesleki bilginin yanında, araştırmayı, ifade özgürlüğünü ve farklı fikirlere saygı ile yaklaşmayı da öğretecektir. Bilim felsefesi, insana saygı, yurt sevgisi ve iman duygusu en önemli hayat göstergeniz olmalıdır.

Sevgili Öğrencimiz, 

Güçlü ve güvenli bir ülke konumunu hedefleyen Türkiye’nin geleceği sizlerin elinde olacaktır. Sizler yeni beyin gücü ile Türkiye’nin kalkınma odağısınız. Ülke 2023 hedeflerine sizlerle ulaşacaktır. İnancınızın çalışma ve yücelme azminizin olmasını dilerim. Sizi ve ailenizi başarınız dolayısı ile gönülden tebrik eder, sevgi ile selamlarım” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.