banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Harran Üniveristesine İlk Rektör Adayı Çıktı

Şanlıurfa Harran Üniveristesine Rektörlüğüne adalığını açıklayan ilk kişi Harran Üniversitesi Tarih Bölüm başkanı Prof. Dr. Abdullah Ekinci oldu.

Prof. Dr. Abdullah Ekinci 2014 yerel seçimleri öncesinde görevinden istifa edip, Şanlıurfa Büyükşehir belediye başkanlığı için AK Parti'den Aday adayı olmuş, ancak Celalettin Güvenç aday olunca tekrar eski görevine dönmüştü.

Prof. Dr. Abdullah Ekinci Kimdir

1967 Yılında Şanlıurfa’da doğdu. İlk ve Orta öğretimini Urfa’da yaptı. Uludağ Üniversitesinde İlahiyat ve Fırat üniversitesinde Tarih eğitimini aldı. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda öğretmen-idareci olarak çalıştı. Tarihi Anabilim Dalında “III.-XII. Yüzyıllar arasında Urfa’da Dini ve Fikri Hayat” adlı Yüksek Lisansını 1996 yılında tamamladı. 2002 yılında ise “IX.-XII. Yüzyıllar Arasında Ortadoğu’da Karmatilerin Siyasi, İdari, İktisadi, Sosyal ve Kültürel Faaliyetleri ” adlı teziyle doktorasını tamamladı. 2006 Yılında doçent oldu. 2012 yılında profesör oldu. 2007-2010 yılları arasında ise Fen Edebiyat Fakültesi dekan yardımcısı olarak görev yaptı. Halen Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanlığını yürüten Prof. Dr. Abdullah Ekinci, çalışma alanı olarak “Ortadoğu’da Fikir Hareketleri, Şehir Tarihi ve Kurumları, Ortadoğu ve Akdeniz havzasında oluşan siyasi, iktisadi ve sosyokültürel faaliyetler ile günümüz Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki tarihi kentler ve yerleşimlerdir.

www.balikligol.com

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.