banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Sanlıurfa Başbakan

Harran Kapısı ve Doğu Surları Açığa Çıkarılıyor


  Şanlıurfa Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nce Urfa’nın tarihi dokusunu korumak amacıyla "Harran Kapı ve Doğu Surları Restorasyon Yapım İşi" ihalesi yapıldı.

   Belediye Başkanlığı Encümen toplantı salonunda Başkan Yardımcısı M. Emin İzol başkanlığında gerçekleştirilen ihaleye, 14 firma katılım sağladı.

    Göreve geldikleri günden bu yana Urfa’nın tarihi dokusunun korunması adına önemli hizmetler yaptıklarına dikkat çeken Belediye Başkan Yardımcısı M.Emin İzol, “Şanlıurfa Belediyesi olarak kentin tarihi dokusunu korumayı en önemli hedeflerimiz arasında gördük. Bu kapsamda Tarihi Hanlar Bölgesi ve Eski Urfa’nın Korunması kapsamında birbirinden önemli birçok hizmete imza attık. Cephe sağlıklaştırılmasından tutun üst örtülerin yenilenmesi v.b belediyecilik hizmetleri sayesinde Urfa’nın tarihi dokusu gün ışığına çıkarılmış oldu. Bugün gerçekleştirilen ihalede, Harran Kapı ve Doğu Surlarının Restorasyon Yapım İşi ihale edildi. İhaleye Karacadağ Kalkınma Ajansından bir gözlemci de katılmıştır. Karacadağ Kalkınma Ajansı ile birlikte yürütülen projemizin ihalesine 14 firmanın katılım sağlaması bizleri sevindirmiştir. İhale komisyonunca değerlendirmeye alınacak olan ihalenin sonucu önümüzdeki günlerde medya aracılığıyla yine kamuoyuna duyurulacaktır” dedi.

-Yasin’in Kahvesi Müzik Müzesi’ne Dönüştürülecek

   Harran Kapı’da yer alan Yasin’in Kahvesi olarak bilinen mekanın Müzik Müzesi’ne dönüştürüleceği müjdesini veren Başkan Yardımcısı İzol, ihalenin sonuçlanması durumunda çalışmaya başlayacaklarını söyledi. 

   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.