banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Haliliye Belediyesi Öğrencileri Göbeklitepe’ye Götürdü

 

Haliliye Belediyesi, milattan önce 10 bin yıllarına dayanan geçmişiyle tarihin bilinen en eski yapıtlarının bulunduğu Göbeklitepe’nin tanıtımına yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında Göbeklitepe Ortaokulu öğrencilerine tarihin ‘sıfır’ noktasını tanıttı. Göbeklitepe’yi ilk kez görme imkanı bulunan öğrenciler, 12 bin yıllık tarihi de Haliliye Belediyesinin aracılığıyla yerinde görmüş oldu.

Tarihin bilinen en eski yapıtı olan Haliliye İlçesinde yer alan Göbeklitepe’nin “Daha eskisi yok” sloganıyla tanıtımını yürüten Başkan Fevzi Demirkol’un talimatlarıyla başlatılan “Gençler tarihin sıfır noktasında” çalışması kapsamında Göbeklitepe Ortaokulu öğrencileri Göbeklitepe’ye götürüldü. Göbeklitepe’nin tanınması ve dünya genelinde neden bu kadar önemli olduğunu bilincinin öğrencilere aşılanması amacıyla yürütülen çalışmada, okullarının önünden minibüslerle alınan öğrencilere, çeşitli hediyelerde de taktim edildi.
Göbeklitepe’yi ilk defa görme ve tanıma imkanı bulunan öğrencilere, rehber eşliğinde tarihi konusunda bilgiler verildi. Göbeklitepe’deki tarihi kalıntıları merakla inceleyen öğrenciler, 12 bin yıllık tarihin önünde hatıra fotoğrafları çektirdi.

Göbeklitepe’yi ilk defa gördüklerini ve tarih kitaplarında yer alan yapıtı yerinde gördükleri için mutluluk duyduklarını ifade eden öğrenciler, kendilerine bu imkanı sunan Haliliye Belediyesine ve Başkan Fevzi Demirkol’a teşekkür ettiklerini söylediler. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.