banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Halfeti Yukarıgöklü Yol sorunu meclise taşındı


Nurettin DEMİR, Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanı Binali YILDIRIM tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istemiyle şu soru önergesibi verdi;
“Şanlıurfa’daki Halfeti– Yukarıgöklü arasındaki Atatürk Barajı yolu ildeki köylerin yanısıra,Adıyaman, Diyarbakır ve Malatya gibi büyük illerimizle bağlantılı olan önemli bir geçiş noktasıdır. Ancak, adı geçen yol 4 yılı aşkın süredir kullanılamaz haldedir.
2 Mayıs 2013 tarihinde Halfeti ilçesi Durak köyü çıkışında yaklaşık 100 dolmuşçu, iki taraflı yolu kapatarak oturma eylemi gerçekleştirmiş ve seslerini duyurmaya çalışmıştır.Bu yoldan geçiş yapmak zorunda kalan araçlar hasar görmekte, kazalar olmakta, bölgedeki taşımacılık ve ulaşım olumsuz etkilenmektedir.
4 yıl boyunca, bu yolun asfaltlanması ve düzeltilmesi için2 kez ihale yapılmış, fakatihaleler feshedilmiştir.
Bu bağlamda,
1- Söz konusu yol karayolları programına ne zaman dahil olmuştur?
2-Yol yapımı ile ilgili ihaleler hangi gerekçelerle feshedilmiştir?
3- Bahis konusu olan yolun onarımı, Bakanlığınızın 2013 yılı programı içine alınmış mıdır? Alınmış ise, ne zaman ihale edilecektir?
4- Bölge halkının, “Hükümete yakın olmadıkları gerekçesiyle dışlandıklarıve bu yolun özellikle yapılmadığı” iddialarını nasıl değerlendiriyorsunuz?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.