banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Sanlıurfa Haber Balıklıgöl Şanlıurfaspor

Halaylarla Çanakkale'ye Uğurlandılar

Ulu cami önünden eski 11 Nisan stadyum alınına Çanakkale marşlarıyla gelen  İzci  ve ailelerin  katıldığı törende izcilerin başına kına yakılıp, dualarla otobüse bindirilerek Çanakkaleye gönderildi.
Konu ile İlgili açıklama yapan Türkiye İzcilik Federasyonu Şanlıurfa İl Temsilcisi İbrahim Sabuncu Çanakkale’de vatan toprağı için canlarını vermekten korkmayan dedelerinin çektikleri sıkıntı ve çileleri anlamaları sağlamak amacıyla böylesi güzel bir çalışmanın yapıldığını  belirterek, ' Proje kapsamında Çanakkale'ye gidecek olan gençlerimizin zor şartlar altında hayatlarını idame ettiren dedelerinin yaşadıklarını anlamalarını ve milli kültürümüzün temel değerlerini öğrenmeye yönelik maddi ve manevi bilinç kazanmalarına yardımcı olmalarını sağlamak amacıyla böylesi güzel bir etkinliği düzenliyoruz. '' dedi.
Türkiye İzcilik Federasyonu Şanlıurfa İl Temsilcisi İbrahim Sabuncu Kampa katılacak olan gençlerle 17 kilometre yol yürüyeceklerini de ifade ederek, ''Çanakkale Milli Bilinç Kampı’nda izciler, dedelerinin yaptığı gibi 25 Nisan’da gece saat 02.00’de kalkarak asker çorbalarını içip, hamur kızartması yiyecekler. Ardından saçlarına kınalarını yakıp, yeleklerini ve enveriye kabalağı şapkalarını ve ‘Dedeciğim Ben Geldim’ yazılı yeleklerini giyerek 17 km. yürüyüş yapacaklar” diye konuştu.
Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, Çanakkale bir destan değildir, bir kardeşlik bütünlüğünün adı olduğunu vurgulayarak,'' Zamanında sizin gibi kınalı kuzular Çanakkale'ye savaşmaya gitmişlerdi ve sizde bugün dedelerinizin izinden onların yaşadığı zorlukları görmeye gideceksiniz. Hepinizi şimdiden tebrik ediyorum.  İnşallah bundan sonra da bu tür projerlerle Şanlıurfalı gençlerimize milli ve manevi duyguları aşılayacak çalışmalar yaparak ve yaptırarak bilincimizi tanıtacağız.'' dedi.
Sayın Valimiz Celalettin Güvenç'in de bu tür çalışmaları arttırma yönünde kendilerine talimatlar olduğunu aktaran Ertuğrul Yıldız, '' İnşallah yapacağımız bu tür çalışmalar gençlerimizin ecdadını daha da iyi tanıması ve unutmamasını sağlacaktır.  Hepinizin Allah yolu açık etsin''şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.