banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Gönüllü Kadınlar



Kadının çalışma hayatında aktif bir rol oynaması için çalışmalarını sürdüren İşkur Şanlıurfa İl Müdürlüğü’ne yapılan ziyarette Şanlıurfa El Birliği Derneği Başkanı ve beraberindeki gönüllü kadınlar İşkur’un kursları sayesinde kadınların iş hayatına atılması için destek istediler.

Yaşadıkları çevrede çok sayıda işsiz bayanın bulunduğunu belirten kadınlar ‘’bizler o çeverede söz sahibi kişileriz, kadınları işe teşvik etmek için yapacağımız girişimler olumlu sonuçlar doğuracaktır, ancak bu noktada İşkur’un desteğine ihtiyacımız var, İşkur’un açacağı kurslar sayesinde kadınlar iş hayatına atılacak. Amacımız mevsimlik tarım işçileri olan kadınların ve ailelerinin dışarıya göç etmesini engellemek, kadının iş hayatına atılmasını sağlamak ve istihdama katkıda bulunmak. Bu sayede eğitime de katkımız olacak. Çünkü aileler dışarıya göç ettiği zaman çocuklarını da beraberinde götürüyorlar ve o çocukların eğitim hayatı sekteye uğruyor. Bu kapsamda İşkur’un bize vereceği destek ile amacımıza ulaşmada önemli bir mesafe katedeceğiz’’ dediler.

Kadınların bu davranışını takdirle karşılayan Karasevda İşkur olarak kadın istihdamı için verilen desteklerin artarak devam edeceğini ifade etti.

İşkur Şanlıurfa İl Müdürü Necdet Karasevda’yı makamında ziyaret eden kadınlar başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’e, Şanlıurfa Milletvekillerine ve İşkur’un kadınlara verdiği ve vereceği desteklerden dolayı İşkur Şanlıurfa İl Müdürü Necdet Karasevda’ya teşekkür ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.