banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Karaköprü Narı Vali Salih AYHAN Kimdir Abdülkadir Barut

Göbeklitepe'de Kazı Çalışmaları Yeniden Başlıyor

Dünyanın en eski yerleşim merkezlerinden biri olan ve Hz. Adem ile Havva'nın cennetten çıkarıldıklarında yeryüzüne indikleri yer olduğu iddia edilen Şanlıurfa merkeze bağlı Örencik Köyü Göbeklitepe mevkisinde kazı çalışmaları yeniden başlayacak. 11 bin 500 yıllık tarihe sahip olan Ören yerindeki kazı çalışmaları Klaus Schmidt başkanlığında yapılacak.

Kazı ekibi başkanı Klaus Schmidt, ikinci başkan Cihat Kürkçüoğlu, Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Schmidt ile Müze Müdürü Müslüm Ercan, Şanlıurfa Vali Vekili Bahri Tiryaki'yi makamında ziyaret etti. Vali Vekili Bahri Tiryaki'ye yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi veren Klaus Schmidt, ilk aşamada planlama ve temizlik kazısı yapılacağını bildirdi. Schmidt, Eylül ayında ise kazı çalışmalarının gerçekleştirileceğini anlattı.

Vali Vekili Bahri Tiryaki ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Göbeklitepe'nin Şanlıurfa için önemli olduğuna dikkat çeken Tiryaki, burada yapılacak kazı çalışmalarına önem verdiklerini kaydetti.


www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.