banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Eğitim Bir Sen Batman Şubesi, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının başlaması ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.

2015-2016 eğitim-öğretim yılının, yaklaşık 200 bin öğrenci ve 8 bin öğretmenin sınıflarla buluşmasıyla başladığı belirtilen açıklamada, “Eğitimde yapılanlarla yetinme diye bir şey söz konusu olamaz. Kılık kıyafet yönetmeliğindeki “başı açık” ibaresi yüzünden öğrencilerin yaşadıkları mağduriyetler, çerçeve yönetmelikteki bazı antidemokratik yaptırımlar yüzünden kamu çalışanlarının yaşadıkları mahrumiyetler, öğretmenlerin kariyer basamaklarına ilişkin yaşadıkları belirsizlik, ek ders esaslarındaki adaletsizlikler, öğretmen açığı, eğitim çalışanlarının atama ve yer değiştirme süreçlerinde yaşadıkları problemler, yükseköğrenim öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarının karşılanmasında imkânlar açısından karşılaşılan yetersizlikler gibi çözüme kavuşturulması gereken hususların, 2015-2016 eğitim öğretim yılı içerisinde aşılmasını ümit ediyoruz.” denildi.

Artık ülkede yeni bir eğitim müfredatına ihtiyaç olduğu vurgulanan açıklamada, “Sadece temel eğitimde değil, yükseköğretim de dahil, eğitim ve öğretimin her kademesinde, demokrasilerde ve çoğulcu bir yapıda olmaması gereken ve gerçekte herhangi bir etki de oluşturmayan ideolojik endoktrinasyonun sona erdirilmesini amaçlayan çoğulcu düşünmeyi ve farklılıklara saygıyı, empatiyi hedefleyen bir müfredat değişikliği zorunludur. Öğrencilerimizin, özgüvene sahip, dürüst ve güvenilir, sorgulayıcı ve eleştirel düşünce yetenekleri gelişmiş, inisiyatif alabilen, rekabetçi, girişken ve iş birliğine açık, toplum sorunlarına duyarlı, başkalarının görüş ve düşüncelerine değer veren, toplumsal değerlerinin farkına varan ve buna sahip çıkan, doğal varlıklara ve çevreye karşı duyarlı, toplumsal ve kültürel çeşitliliğe saygılı, en az iki dil yeterliliğine sahip insanlar olarak yetiştirilmesi, yeni müfredatın temel felsefesi olmalıdır.” ifadelerine yer verildi.

Yapılan açıklamanın sonunda şunlar kaydedildi:

“Güven ve huzur ortamına ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, yeni eğitim öğretim yılının başlaması, bu kavramları daha da önemli kılacağı düşüncesindeyiz. Eğitim sistemimizin kanayan yarası olan ve yıllardır aşılamayan bazı sorunların, daha akılcı yaklaşımlar ile aşılması için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında değerler eğitimi odaklı bir anlayışla, çocuklarımızın geleceğe hazırlanması umudunu taşıyoruz. Özelikle çocuklarımızın öz kültürümüze ait değerleri okul ortamında özümsemeleri, ülkemiz geleceğinin yeni nesilleri için önem arz etmektedir.  Tüm bu düşünceler ile yeni eğitim öğretim yılının ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Şunu unutmayalım ki gelecek çocuklarımızındır.”

(İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.