banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Karbonmonoksit Zehirlenmesi Önlemleri Nelerdir Başkan Kuş: Merkezde Sanayiye İzin Vermeyeceğiz Yeşilova

Geleceğin Sağlıkçılarına MUTLU tavsiyeler

Harran Üniversitesi Rektörü İbrahim Halil Mutlu, Özel Celal Çiftçi Anadolu Sağlık Meslek Lisesinde düzenlenen söyleşiye katıldı. Öğrencilerin sorularını cevaplayan Rektör Mutlu, gelecekleri hakkında tavsiyelerde bulundu.

Özel Celal Çiftçi Anadolu Sağlık Meslek Lisesi toplantı salonunda düzenlenen söyleşiye Harran Üniversitesi Rektörü İbrahim Halil Mutlu, Okulun Kurucu Başkanı Celal Çiftçi, Genel Koordinatör Dilek Çiftçi, Öğrenmenler ve Öğrenciler katıldı.

Burada öğrencilerin sorularını yanıtlayan Rektör Mutlu, Bir işi not için, yapmamaları, ideaları için yapması gerektiği tavsiyesinde bulundu.

SİZLER AVANTAJLISINIZ

“Hepinizin hayalinde üniversiteye gitmek vardır” diyen Rektör Mutlu, Hepinizin hayalinde üniversiteye gitmek vardır. Üniversitede okumak vardır. Sizin bir avantajınız var. Sağlık yüksek okullarına, tıp fakültelerine girmek sağlıkla ilgili bölümlere girmek için avantajlısınız. Okuldan sonra hem özel sektörde, hem devlette iş bulabiliyorsunuz. Dolayısıyla sizler çalışırsanız Üniversite girişinde başarılı olacağınıza eminim” dedi.

İDEALLERİNİZİN PEŞİNDE KOŞUN

Bir işi not için değil, ideaları için yapmaları uyarısında bulunan Mutlu, “Üniversitede 18 yaşınızı geçtiğiniz için kimse size çalış demez. Kimse sana neden derse girmiyorsun demez. Orda hoca notunu alır. Derste gürültü edersen seni dışarı gönderir, hak kazanırsan başarılı olursan sınava girersin, bir işi not için, geçmek için yapmayın idealinizse yapın o meslekte gerçekten başarılı olacaksanız yapın. İdealiniz sağlıkçı olmak değilse hiç burada durmayın ama idealiniz sağlıkla ilgili ise, derslerle iyi bir denge kurmak lazımdır” diye konuştu.

DOLULUK ORANIMIZ YÜZDE 97

Rektör Mutlu şunları söyledi:

“Sağlıkla ilgili girişlerde sizin diğerlerinden artı bir puanınız var. Başarılı olursanız tıp fakültesine girersiniz. Ama siz burada açığınızı kapatın. Diğer meslek okullarını bitiren işsiz kalırken Sağlık meslek yüksek okullarını bitiren otomatikman özel veya devlet hemen size iş veriyor. Bizim üniversitenin doluluk oranı %95-%97 bunun nedeni Urfa’nın huzurlu bir kent olmasıdır. Türkiye’de böyle bir kampus yok. Siz çalışırsanız eminim istediğiniz yere girersiniz. İyi olan yeri herkes tercih ediyor. Bu okul sizin için bir avantaj, şehirden uzak sakin sizler çok şanslısınız teknolojiden faydalanıyorsunuz. Amerika da da bu tür kolejleri şehir dışına yapıyorlar”

Bir öğrencinin “Rektör olduğunuz için mutlu musunuz? Sorusu üzerine “Benim soy ismim Mutlu” cevabını verince solunda bir anlık gülümseme oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.