banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Gaziantep'teki eğitim çalıştayı devam ediyor

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 4 gün sürecek olan eğitim çalıştayının, bugün ikinci etabı yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen çalıştayda, 2015-2016 eğitim-öğretim yılına hazırlık yapılması, kentin eğitim sorunlarının tespit edilmesi, yeni çözümlerin üretilmesi, eğitimde farkındalığın artırılması ve eğitim faaliyetlerinde uygulamada birliğin sağlanması ile il genelinde uygulanacak ortak planların belirlenmesi konuları masaya yatırıldı.

Özel bir otelde saat 09.00’da başlayan çalıştay, iki ayrı bölümden oluşurken çalıştayın yarın da devam edeceği ve Perşembe günü ise sonuç raporu ile son bulacağı belirtildi.

Çalıştaya katılan uzman eğitimcilere yönelik bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz,  Gaziantep’in eğitim-öğretim başarısının yükselmesi amacıyla başlattıkları projenin, belirledikleri hedeflere ulaşmada çok önemli katkılar sağlayacağına inandığını dile getirdi.

Eğitim sorunlarına çözüm üretmek, uygulanabilir projeleri bir şemsiye altında toplamak istediklerini belirten Yanmaz, yapılacak çalışmaları belirli bir takvime bağlayarak kamuoyunun dikkatini eğitim-öğretime çekmek ve eğitimde farkındalığı oluşturmak amacıyla böyle bir çalıştay düzenlediklerini belirtti.

Takibi olmayan, sadece reklamı olan projelerin bir anlamının olmadığını belirten Yanmaz, “Gaziantep’te eğitim başarısının artırılması projesinin ilk temellerini siz atacaksınız. Okullarımızda yapılacak sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerde bilimsel anlamındaki AB projelerinden, mesleki eğitimin geliştirilmesinden, okul öncesinin yaygınlaştırılmasından ve aramızda halk oyunlarının bir ön plan çıkarılması ile ilgili de bir masa kurduk. Yani, biz çocuklarımızı belki imaj, ana fikir ve tema olarak ‘Gaziantep’teki eğitim başarısı sonlarda’ vurgusu gibi bir algıya neden olduk. Ben böyle bir algının da oluşmasını istemiyorum.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.