banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Aşağı Yazıcı Küçük Çamurlu Akhisar Belediyespor

Gaziantep'te Kreş ve Anaokulu açılışı yapıldı

Gaziantep’te Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan kreş ve anaokulunun açılışında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, mesleği ne olursa olsun herkesin çocuklarını en iyi şekilde yetiştirme hedefinin olması gerektiğini söyledi.

Açılışa, Başbakan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu,  veliler ve çocuklar katıldı.

Merkez Kreş ve Anaokulunun açılışında bir konuşma yapan Gaziantep Milletvekili Gül, en büyük yatırımın gençlere ve çocuklara yapılan yatırım olduğunu belirtti.

“Cehaletle mücadele terörle yapılan mücadele kadar önemli”

Türkiye’de yapılan hizmetlerin en önemlisinin cehaletle yapılan mücadele olduğuna dikkat çeken Gül, cehaletle yapılan mücadelenin terörle yapılan mücadele kadar önemli olduğuna dikkati çekti.

İnsanı iyi yetiştirince, dünyanın terörden, kötülüklerden ve zulümden kurtulacağına işaret eden Gül, Milli Eğitimin yarım bıraktığı eğitim hizmetlerine belediyelerin çok büyük destek verdiğini belirterek, “Onlar ne yaparsa yapsın eğer biz çocuklarımızı, değerli öğretmenlerimiz, anne, babalarımız böyle yetiştirdikten sonra hiç kimse Türkiye’nin sırtını yere getiremez.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin çok doğal kaynakları olmadığını belirten Gül, “Bir petrolümüz, doğal gazımız yok, belki bu anlamda doğal kaynaklarımız yok ama, emin olun bizim en büyük zenginliğimiz, işte bu yavrularımız, Türkiye’nin gençlik potansiyeli, Türkiye’nin geleceği olan bu çocuklarımızdır.”dedi.

“Beşikten mezara kadar ilim” diyen bir medeniyetten geldiğimizi belirten Şahin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Bilim dünyası şunu kanıtlamış ki, insan karakteri 3 yaşından sonra oluşuyor. 3-4 yaş o kadar önemli ki, yabancı dil öğrenmek için de, kendi kabiliyetini, kapasitesini, Yüce Mevla’mın ona verdiği gücü ve yeteneği keşfetmek için, okul öncesi eğitim çok hayati bir mesele. Bu şehir için de çok çok daha zorunlu ve hayati. Çünkü 2002 yılında iktidara geldiğimiz zaman, şehirdeki okul öncesi eğitim oranı yüzde 11’di. Çalıştık, çabaladık, uğraştık yüzde 59’a yükselttik ama, hala Türkiye ortalamasının altındayız.”diye konuştu.

Annelik çok önemli bir güç

En büyük kalkınmanın birey ve eğitimli genç nüfusla olduğuna dikkati çeken Şahin, anneliğin çok önemli bir güç olduğunu vurgulayarak, annelerin bir taraftan bebeğinin beşiğini sallarken, öbür taraftan yemeğini yaptığını belirterek, şu ifadelerle konuşmasını sonlandırdı:

“Yüce Mevlam bunu kadınlara vermiş. O yüzden bu yetenek bize ait. Bu yeteneği de bizim toplumun menfaatine kullanmamız gerekiyor. Yüce Mevla’mın analara verdiği bu gücü kullanmamız lazım. O yüzden bebeklerimizi, yavrularımızı, canlarımızı geleceğe çok iyi hazırlayacağız. Bu şehir sanayi, kültür, turizm şehriyse, birileri Afganistan, Pakistan diye bu şehri eşleştirmeye çalışıyor ama, orada dursunlar, bizim bu şehirle ilgili çok büyük hedeflerimiz, ideallerimiz var. Bu çocuklar daha iyi yetişip bu şehrin, cazibesini, rekabet gücünü artıracak. Şehirler yarışında da bütün hepsinde çok güçlü bir şekilde kalkınma yolculuğumuza devam edeceğiz.”

Çocukların protokol üyelerine çiçek takdim ettiği törendeki konuşmaların ardından Gül, Şahin ve beraberindekiler, açılış kurdelesini keserek, kreşi gezdi.

Öte yandan alanında uzman eğitmenleriyle Hacıbaba, Kurbanbaba, Emek ve yeni açılan Merkez olmak üzere 4 kreşte 3, 4, 5 ve 6 yaş grubu çocuklara hizmet verildiği belirtildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.