banner2
Öne Çıkanlar toz Sugeldi Candeias Douglas Tanquee Trendyol 1. Lig

Gaziantep'te

Gaziantep’in Arıl Mahallesinde (Belde) yeni açılan Şehit Mehmet Yalçın Nane İlkokulu ile Şehit Mehmet Emre Özer Ortaokulu’nda düzenlenen törenle “İlköğretim Haftası” kutlanırken, yeni yapılan okulların açılışları da gerçekleştirildi.

Gaziantep’te 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı düzenlenen törenle başladı. Arıl Mahallesinde (Belde) bulunan Şehit Mehmet Yalçın Nane İlkokulu’nda düzenlenen törene Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile hayatını askerlerin yakınları, il protokolü, vatandaşlar, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, konuşmasına 2015-2016 eğitim-öğretim yılının hayırlı ve uğurlu olması temennisi ile başlayarak, okul tatillerinin uzunluğuna dikkat çekerek, tatillerin uzun süre yerine kısa süreli olması için çalışmaların yapılması gerektiğini belirtti.

Gaziantep’te 565 bin öğrencinin dün itibari ile ders başı yaptığını belirten Vali Yerlikaya, “Çok uzun bir tatilden sonra okullarımız açıldı. Okullarımız iyi ki açıldı. Artık bizim bu uzun tatili bölmemiz gerekiyor. Bu gün ders başı yapan 16 milyon öğrencimizle bu kadar uzun bir tatille değil belki daha kısa süren birden fazla tatil ile öğrencilerimizi eğitimden pek fazla kopuk ve uzaklaştırmamamız lazım.” dedi.

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılına İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hazır olduklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz ise, “2015-2016 eğitim-öğretim yılında ilimizde yaklaşık 565 bin öğrencimiz 20 bin öğretmenimiz ve beş bine yakın personelimizle birlikte toplam 25 bin çalışanımız ile büyük bir aileyiz. Bu ailenin ferdi olmaktan gurur duyuyoruz. Özellikle 2015-2016 eğitim-öğretim yılında hep birlikte canla, azimle ve sevinçle dün itibari ile başladık. Milletimizi ve ülkemizi geleceğe güvenle taşımak için hepimizin bildiği birinci şart eğitimdir. Bu anlamda yavrularımızın en güzel şekilde yetiştirilmesi hepimizin ortak hedefidir.” ifadelerini kullandı.

Son olarak kürsüye gelen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, “Bu gün çok heyecanlıyız. Çünkü hepimiz bir anne ve babayız. Eylül ayının böyle bir heyecanı var. Bu gün minik çocuklarımız eğitim hayatına başlıyorlar. Bizim şehrimizde 562 bin koca bir öğrenci ordumuz var. Bunun gereğini hep birlikte yapmamız gerekiyor. Bizim açımızdan eğitim meselesi en önemli meseledir. Çünkü eğitim bizim topraktaki tohumumuzdur. Ekmeğimizdeki hamurumuzdur. Eğer bir gelecek umudumuz varsa önce dönüp eğitimde ne yaptığımıza bakmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Yerlikaya ve beraberindekiler, Şehit Mehmet Emre Özer Ortaokulu ile ismi değiştirilen Şehit Mehmet Yalçın Nane İlkokulu’nun açılışını gerçekleştirdi.

Açılışlarının ardından Vali Yerlikaya ve protokol tek tek sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet edip, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Öte yandan, yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle düzenlenen törende protokol üyeleri ile katılımcılar gölgelikte otururken, öğrenciler tören boyunca güneş altında bekletildi. Bazı öğrenciler güneşin sıcaklığına dayanamayarak oturduğu görüldü. (İbrahim Koçyiğit -  İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.