banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Gaziantep'te 565 bin öğrenci ders başı yaptı

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı 3 aylık uzun bir tatilin ardından iki haftalık gecikmeli olarak bu gün çalan ilk ders zili ile başladı. Gaziantep’te yeni eğitim öğretim yılı bin 101 okulda 565 bin öğrenci ve 20 bin öğretmen ile başladı.

Gaziantep’e atanan bin 300 öğretmen yeni görevine başlarken, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, yaptığı yazılı açıklamada, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının öğrenciler başta olmak üzere ailelerine ve öğretmenlere hayırlı olmasını diledi.

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılına hep birlikte heyecanla, azimle ve sevinçle başlandığını belirten Yanmaz, “Milletimizi ve ülkemizi geleceğe güvenle taşımak için birinci şart eğitimdir. Bu anlamda yavrularımızın en güzel şekilde yetiştirilmesi hepimizin ortak hedefidir.” dedi.

Yanmaz, insan eğitiminde aileden sonra en önemli basamak olan okulun bireyi hayata hazırlayan, başarıya ulaştıran, eğitim imkânlarını sistemli bir şekilde sunan ve geleceğe ilişkin hedeflerine ulaştıracak olan bir eğitim yuvası olduğunu belirtti.

Bilgi toplumunun en büyük sermayesinin insan olduğunu belirten Yanmaz, “Çocuklarımıza kaliteli eğitim imkânları sağladığımız sürece dünya sahnesinde söz sahibi olacak ve değer göreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Yanmaz, son olarak, “2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının sevgili öğrencilerimiz ve aileleri ile eğitimin her kademesinde sevgi, sabır ve özveriyle görevlerini yerine getiren idarecilerimiz ve öğretmenlerimize hayırlı olmasını diler; sağlık, esenlik ve üstün başarı dileklerim ile en içten sevgilerimi sunarım.” dedi.  (İLKHA) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.