banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Formasyonun ilahiyatçıların kanayan yarası olduğunu belirten Diyarbakır İmam Hatip Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir, Milli Eğitim Bakanlığının eğitim politikasını, günü birlik ve gerçeğe dayanmadan belirlediğini ve sonucunda halkın ciddi sıkıntılar yaşadığını söyledi.

Gökdemir, alınan kararın İmam Hatip okulları ve İlahiyat Fakültelerine olan rağbeti azaltacağı endişesi taşıdıklarını söyledi.

‘Müslüman halk çocuklarını İmam Hatip Okullarına gönderiyor’

Müslüman halkın yıllardan beri çocuklarını İmam hatip Okulları başta olmak üzere İlahiyat Fakültelerine gönül rahatlığı ile gönderdiklerini belirten Gökdemir, toplumun genel olarak temel dini değerlerine sahip çıkan, ahlaklı ve toplumun değerlerini benimsemiş nesiller yetiştirdiğini vurguladı.

28 Şubat sürecinde Müslüman halkın çocuklarının sağlam ve gerçek dini eğitimi almaması için her türlü uygulama ile engellemenin dayatıldığını ifade eden Gökdemir, “Gerek mekansal bazda engellemeleri ve gerekse kanuni düzenlemelerle adeta duvardan setler örülmüştü. İmam hatip okullarımıza kat sayı engeli, İlahiyat okullarına da kontenjan sınırlaması ve formasyon eğitiminden mahrum bırakarak öğretmenlik hakkı tanımaması en büyük engeldi.” dedi.

Geçen hafta YÖK’ün yaptığı açıklama ile Türkiye genelindeki üniversitelere 15 bin pedagojik formasyon kontenjanının ayrıldığını hatırlatan Gökdemir, bu durumun Müslüman camianın nezdinde soğuk duş etkisi oluşturduğunu dile getirdi.

Gökdemir, özelikle İlahiyat Fakültelerine başvuran ve devam eden binlerce öğrencinin bu durum karşısında kara kara düşündüklerini sözlerine ekledi.

“YÖK’ün bu kararı İlahiyat Fakültelerine talebi azaltır”

Cumhurbaşkanının  ‘Bizler Dindar nesil İstiyoruz’ ve Başbakanın 1 Kasım seçimleri öncesi ‘Ak parti kuruluş ilkelerine dönmelidir’ sözlerini anımsatan Gökdemir, “Ancak YÖK’ün almış olduğu Formasyon kısıtlaması yürürlüğe girdiği takdirde İmam hatip okullarının önü kesildiği gibi İlahiyat fakültelerine de talep azalacaktır. İmam Hatip Okullarımızın ve İlahiyat fakültelerinin toplum nezdinde hak ettikleri itibarı yitirmemeleri için bir an önce bu karardan vazgeçilmelidir. İlkokul, ortaokul ve liselerde seçmeli ders olarak konulan Kur’an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler, Peygamberimizin hayatı ve Arapça dersleri tamamen formaliteden ibaret olacak ve bu derslere girecek olan öğretmen dahi bulunamayacaktır.” diye konuştu.

“YÖK, kararını yeniden gözden geçirsin”

Gökdemir, “Bölgemizde şu an bile yukarda saydığımız branşlarda yüzlerce öğretmen ihtiyacı varken kadrolu öğretmenler karşılanamadığından formasyonu olmayan ücretli öğretmenle karşılamaya çalışılmaktadır. Eğer amaç mevcut formasyonu olan öğretmenleri istihdam etmek ise bundan İlahiyat fakülteleri hariç tutarak gerçekleştirebilirdi. Bizler; formasyon eğitiminin İlahiyat fakültelerine mevcut eğitim ve öğretim dönemleri içerisinde verilmesini talep ediyor ve YÖK’ün almış olduğu ve binlerce öğrencinin mağduriyetine sebep veren formasyon eğitimin kısıtlamasını yeniden gözden geçirilmesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. (M. Sıddık Bilge, Emrah Deniz- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.