banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

FETÖ,  OSM Hastanesi yaşasın diye devlet hastaneleri zayıf bıraktı

Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın, düzenlediği basın toplantısında Tıp Fakültesi ve üniversite hakkında önemli bilgiler verdi. Taşaltın, Tıp Fakültesi’nin açılış sürecini ve üniversite içinde yapılan yenilikleri anlattı.

TAŞALTIN: FETÖ’NÜN OSM HASTANESİ YAŞASIN DİYE DEVLET HASTANELERİ ZAYIF BIRAKILMIŞ

Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın, Tıp Fakültesi’nin açılmadı durumunda FETÖ’cülerin hastaneyi açmamak için çaba sarf ettiklerini ifade etti. Taşaltın, “Ben 2015’te göreve başladım, 2016’da hastanemizi buraya taşıdık. 200 yataktan yaklaşık 650 yatağa geçiş yaptık. Hastanemizi açtırmamak için epey karşımızda direnç vardı. 2015-2016 yılında FETÖ’nün OSM Hastanesi yaşasın diye devlet hastaneleri zayıf bırakılmış. Bu il sağlık müdürümüzün cümlesidir. Üniversite hastanesi de zayıf bırakılmış. Nitelikli ameliyatlar sadece ve sadece FETÖ’nün OSM Hastanesi’nde yapılabiliyormuş. Kendisi bunu kayıtlarından söyledi. Şimdi daha iyi anlıyoruz ki açtırmamak için çok gayretleri oldu. Hastanenin canlanması yürümesi gerekiyordu, bu da kolay bir şey değildi. Hastanenin gider gelirinden çok fazla idi. Burada da global bütçeye geçtik. Burada emeği geçen Selim Bağlı, Mahmut Kaçar ve diğer milletvekillerimize de çok teşekkür ediyorum. Global bütçeye geçmekle hastane rahatladı. Devlet bize yardım etmiyor, kazandığımız para kadar para veriyor. Ama ilk sene bize o yardımı yapmasaydı çok sıkışık kalacaktık” dedi.

“TOKİ ÖNCE EVET DEDİ SONRA KALKTI”

Rektör Taşaltın, Eyyübiye Kampüsü’nün TOKİ ile devredilmesi konusunda projenin rafa kalktığını ifade ederek şöyle konuştu:

“TOKİ-MYO konusuna pek girmek istemem burada. Eyyübiye’de şu anda iki tane MYO var ve toplam 5 bin öğrenci var.  İki MYO’yu buraya taşıyalım. Biz bunları TOKİ’ye verelim, TOKİ bunların karşılığında bize 4 tane fakülte yapsın. Bir proje hazırladık. Bu projemiz yürümedi, TOKİ önce evet dedi sonra kalktı. Fakat biz burada şunu da söylemeden geçmeyeyim. Eyyübiye arazisi karşılığında rektör değiştirmeyi bile göz aldılar. Tarım arazisi olarak kalacaksa öyle kalsın. Biri çarpmasın, bina yapılacaksa devlet yapsın.”
(Ruha Haber Ajansı)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.