banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

Fakıbaba İpekyol Mahallesini Gezdi

Göreve geldiği günden buyana yağmur demeden soğuk demeden yılın 365 günü her sabah bir mahalle ziyareti gerçekleştiren Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, kendisi kente bulunmadığı zamanlarda ise mahalle gezilerini başkan yardımcıları dönüşümlü olarak yürütüyor.

Bir çok Şanlıurfa’nın uykuda olduğu saatlerde O, her gün bir mahallede sürdürdüğü incelemeleriyle taktir topluyor. Fakıbaba’nın yaklaşık yedi yıldır her gün sabah saat 07.00 da başlayan mahalle gezileri bir saatten fazla sürüyor.

Birçok mahallenin daha uykuda olduğu bir saatte sokaklarında belediye başkanın gezdiğini ve inceleme yaptığını fark eden vatandaşlar çoğu zaman şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar. Mahalle muhtarı ve üyelerinin de katıldığı mahalle toplantılarında sorunlar ve çözüm önerilerinin dile getirilmesinin yanı sıra yapılan işlerin sonuçlandırılıp sonuçlandırılmadığı da takip ediliyor. Sokakların bir bir gezilip yerinde incelemelerin yapıldığı mahalle gezilerinde Şanlıurfa’nın 69 mahallesini 6 bölgeye ayıran Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın mahalle toplantılarındaki son durağı İpekyolu Mahallesi oldu.  İpekyol Mahalle muhtarı Zeynel Tavaş’ında hazır bulunduğu toplantı ve gezide muhtar, sokak ve caddelerde yağışlarda bozulan yollar ve yıkılan bir bahçenin duvarını Başkan Fakıbaba’ya iletti. Fakıbaba, yanında bulunan birim amirlerine, İpekyol Mahallesindeki eksiklerin bir ay içerisinde tamamlanması talimatını verdi.

Fakıbaba’nın ilde bulunmadığı geçtiğimiz gün ise Karakoyunlu Mahalle Gezisi’ni Başkan Yardımcısı Habib Arslan sürdürdü. Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Palalıoğlu, Zabıta Müdürü M.Burak Küçük, Park ve Bahçeler Müdürü İmam Katı, Fen İşleri Müdür Yardımcısı Nazif Küçük ve birçok birim sorumlusunun katıldığı gezide Belediye Başkan Yardımcısı Habib Arslan Karakoyunlu Mahallesindeki belediye’nin hizmetlerini yerinde inceledi. Mahalle gezileri ile ilgili Başkan Yardımcısı Habib Arslan şunları söyledi: “Sürdürülebilirlik ilkesi kapsamında 7 yıldan bu yana mahalle gezilerine devam ediyoruz. Bugün de bu kapsamda Karakoyunlu Mahallesini gezdik. Muhtar vekilimiz ile birlikte mahalle sakinleri ve esnaflarımızın sorunlarını dinledik. Gelinen nokta şu ki mahallelerimizde öyle önemli bir sorun kalmamış. Şanlıurfa gerçekten yaşayanlar ve bu kenti gezenler için yaşanabilir, çağdaş bir kent haline dönüştürülmüştür. Eksiklerimiz yok mu? Mutlaka var. İşte bu gezilerimizin asıl amacı, eksikliklerimizi görmek ve ileriye yönelik sürdürülebilirliği sağlamaktır. Bu konuda Belediye Başkanımız Fakıbaba oldukça duyarlı. Bizler her fırsatta halkımızla iç içeyiz. Onların dertlerini, problemlerini dinliyoruz. Şanlıurfa Belediyesi olarak hedefimiz geride kalan 3 yılda inşallah kentimizin ihtiyacı olan önemli projeleri hayata geçirmektir. Ulaşım, Park ve Bahçe ve yeni yollar ve birçok alanda birbirinden önemli hizmetleri imza atacağımıza inanıyorum” 

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.