banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

Fakıbaba; Cumhuriyet Tarihinin Rekorunu kırdık
Bu kapsamda Belediye Park Bahçe Müdürlüğü Esentepe Mahallesinde Türk Telekom Okulu yanı yeni otogar üstündeki alanı parka dönüştürürken Sırrın Mahallesi Köylü Kent Sitesinin bulunduğu bölgede de 2 adet park yaptırıyor. Zemin düzeltmelerine başlanan parkların büyük bir hızla devam ettiği bildirildi.
Köylü Kentteki Dispanser yakında yapımına başlanan parkın hasta yakınlarının oturup dinlenmesine de imkan sağlayacak. Köylü Kentteki iki parça parkın toplam alanı 7 bin metre kare olduğu bildirildi. Sırrın Mahallesinin karşısında bulunan Köylü Kentteki park içerisinde oyun grubu, yürüyüş alanları, fitnes alanı olacak. Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref “2004 yılında baktığımızda nüfus oranına göre kişi başına düşen yeşil alan 0,715 m2 yani  1 m2’yi bulmaz iken; bu gün nüfus oranı artışına göre kişi başına düşen yeşil alan 2,591 m2 olarak ulaşılmıştır. 2004 yılı öncesine kadar 42 park yapılırken 2012 yani bugüne geldiğimizde park sayımız 282’ye ulaşmıştır.” dedi.
Şanlıurfa Belediyesinin park yapım çalışmalarının devam ettiği diğer parkların isimleri ise şöyle:
Turgut Özal Parkı(Ulubatlı Mahallesi)
Devteşti Mahallesi Devteşti Kuyusu Çevresi
Topdağı Kadın Destek Merkezi Üstü
Tandoğan Parkı’nın Devamı
Osmanlı Mahallesi’nde 2 Adet Park
Veysel Karani Mahallesi Çağ İ.Ö.O Yanı
Ayrıca yine bu yıl içerisinde yapılacak parkların yeri ve bölgeri ise şöyle;
Karakoyun Deresi(Süleymaniye-Direkli Arası)
Devteşti Mahallesi (Yüksek Gerilim Hattı Altı)
Akşemsettin-Direkli Arası
Osmanlı Mahallesi Mesire Alanı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.