banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Milot Rashica Karaköprü Narı Vali Salih AYHAN Kimdir

Eyyübiye Yerleşkesinde Dış Ticaret Semineri

 

Eyyübiye Kampüsünde, Üniversitenin Dış Ticaret Bölümü tarafından düzenlenen Kariyer Günleri seminerine, Şanlıurfa İl Gümrük Müdür Yardımcısı Hasan Aydın, Okul idarecileri ve öğrenciler katıldı.

Seminerde öğrencilere, gümrüklerde gerçekleştirilen teknik ve hukuki uygulamalar, ürün muayeneleri ve güvenlik aşamaları hakkında bilgiler verildi. Öğrencilerin uygulamada merak ettikleri konulara yönelik teknik uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar, öğrencilerin sektörle ilgili bilgilenmesine katkı sağladı.

Türkiye’deki gümrük uygulamalarının bölgedeki olağan dışı durum nedeni ile yaşadığı sorunları da anlatan uzmanlar, öğrencilerin gümrük alanında meslek edinmek için ihtiyaç duydukları bilgileri de dinleyicilerle paylaştılar.

Dış Ticaret Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Aziz İlgazi, seminerde yaptığı konuşmada, eğitimin sadece teorik bilgilerden ibaret olmadığını, bu tür seminerlerle öğrencilerimizi sektörle buluşturduklarını, bu faaliyetlerin öğrenci üzerinde olumlu etkiler bıraktığını söyledi.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. M. Sami Belet, Yüksekokul tarafından düzenlenen bu tür faaliyetlerin öğrencilere sektörü daha yakından tanıma fırsatı sunduğunu ve mezun olduktan sonra iş hayatına başlarken fayda sağlayacağını ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.