banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Evimizi başımıza yıkmayın

Şanlıurfa Merkez köylerinden Büyükhan’a bağlı Küçükhan mezrasında yaklaşık 40 evin yıkım kararına köylüler tepki gösterdi.

Küçükhan’daki 270 ve 271 nolu parsellerde bulunan evlerin yıkım kararını Şanlıurfa Belediyesi köylülere ibra ettikten sonra yıkım kararını öğrenen köylüler “Kışın ortasında evimizi başımıza yıkmayın” dediler.

Köyden Şanlıurfa Valiliğine gelen Küçükhan halkı vali Nuri Okutan ile görüşmek istediler. Valilikten Belediyeye yönlendirilen Küçükhanlılar Belediye Başkanı Ahmet Fakıbaba ile görüşemeden çaresizce ne yapacaklarını şaşırdılar.

 

Grup adına konuşan İbrahim Tanır; Cumhuriyet Başsavcılığı İdari İşler Müdürlüğünden Valiliğe oradan da Belediyeye gönderilen yıkım kararını Belediye Başkan Yardımcısı Emin İzol imzası ile bize verdiler. 30 güne kadar boşaltın yıkacağız diyorlar. Neden yıkım kararını verdiklerini bilmiyoruz. Bize verilen yıkım kararında “Ceza infaz kurumu için ayrılan arazi” deniliyor. Bizi bu kış gününde mağdur etmesinler. Ya bize arsalarımızı satsınlar veya başka bir arazi göstersinler oraya taşınalım. Burada evlerimiz, ahırlarımız ve bahçelerimiz var. 200–300 dönümlük arsada bize 5 dönüm verebilirler.  Sorunun çözümü için Vali Nuri Okutan ile görüşmek istedik bizi görüştürmediler. Belediyeye gidin dediler. Belediye başkanı Ahmet Fakıbaba ile görüşmek istedik bizi yine görüştürmediler. Bu kış ortasında mağduriyetimizi kim giderecek” diyerek çaresizce 20 gün sonra yıkılacak evlerinde oturacaklarını söylediler.

 

 

HABERİN VİDEOSU İÇİN TILAYINIZ

 

MURAT ÇİFTÇİ / www.balıkligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.