banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

EN BÜYÜK CAMİİ İNŞAATI DEVAM EDİYOR

Siverek Belediyesi tarafından ilçenin Ayvanat mahallesinde yapımına başlanılan cami inşaatında ilçe Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar tarafından kıblenin tespiti yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde temel kazı işlemlerine başlanılan caminin temel inşaatı sırasında caminin kıble yönünü tespit ettiklerini belirten ilçe Müftüsü Yazar Caminin toplam 5000 metre kare alan üzerine 700 metre kare kullanım alanı ve aynı anda 1500 kişinin namaz kılabileceği büyüklükte olduğunun belirten Yazar çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: ’’Cami bünyesine taziye evi kuran kursu kütüphane, okuma salonları yemekhane ve benzeri dini tesisle bulunuyor öncelikle böyle güzel bir camiyi Siverek’imize kazandıran Belediye Başkanımız Ali Murat Bucak’a teşekkür ediyoruz. Camimizin temel kazı çalışmaları devam ederken, müftülük olarak caminin kıble yönünü belirlemek için, çalışmalar yapıldı. Siverek’in en büyük camisi olacak olan bu cami, tüm Siverek halkına hayırlı uğurlu olsun’’dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.