banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Pirhalil Gaziantep Küçük Çamurlu

Emniyetten zehir tacirlerine darbe!

Şanlıurfada güvenlik güçleri zehir tacirlerine göz açtırmıyor. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü birimleri yaptıkları baskınnlarla uyuşturucu satan,imal eden ve kullanlara büyük darbe indiriyorlar. İşte Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre son bir hafta içinde yapılanlar; Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği görevlilerince, İlimiz genelinde uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik olarak yapılan çalışmalar neticesinde;

 

25/11/2010 günü İlimiz Siverek İlçesi, Diyarbakır-Şanlıurfa karayolunda yapılan operasyonda; 01 ... 344 plaka sayılı araçta daralı ağırlığı 2.550 gram Esrar Maddesi ele geçirilmiş, araçta bulunan B.K., E.C.Ö ve S.D. isimli şahıslar yakalanarak sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştır.

 

26/11/2010 günü İlimiz Siverek İlçesi, Diyarbakır-Şanlıurfa karayolunda yapılan operasyonda; 27 ... 569 plakalı araçta 2.880 gram esrar maddesi ele geçilmiş, araç sürücüsü C.Ç. ile esrar maddesi yakalanan araca öncülük yaptığı tespit edilen 16 ... 897 plakalı araçta bulunan M.E. ve S.Ç. isimli şahıslar yakalanarak sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştır.

 

26/11/2010 günü İlimiz Siverek İlçesi, Diyarbakır-Şanlıurfa karayolunda yapılan operasyonda; 27 ... 033 plakalı araç içerisinde yapılan aramada toplam daralı ağırlığı 450 gram esrar maddesi ele geçirilmiş, araç içerisinde bulunan F.G. ve K.G. isimli şahıslar yakalanarak adli makamlara sevk edilmişlerdir.

 

27/11/2010 günü İlimiz Hilvan İlçesi Diyarbakır yolu üzerinde yapılan operasyonda; 23 ... 862 plaka sayılı araçta toplam daralı ağırlığı 9.710 gram esrar maddesi ele geçirilerek araç içerisinde bulunan M.D. ve A.T. isimli şahıslar yakalanarak adli makamlarca tutuklanmıştır.

 

29/11//2010 günü İlimiz Diyarbakır yolu uygulama noktasına gelen bir Seyahat firmasına ait 21 ... 999 plaka sayılı yolcu otobüsünde yolcu olarak bulunan Ü.Ö. isimli şahsın bagajında daralı ağırlığı 4.900 gram Esrar maddesi ele geçirilmiş, şahsın asker olduğu anlaşıldığından şahıs İlimiz Merkez Komutanlığına teslim edilmiş, 30.11.2010 günü Ü.Ö. isimli şahıs adli makamlarca tutuklanmıştır.

 

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olan soruşturma dosyaları kapsamında; 23/08/2010 tarihinden bu güne kadar torbacılık tabir edilen yöntemlerle İlimiz genelinde Eroin maddesi ticareti yapan şahıslara yönelik Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce yapılan projeli çalışmalar neticesinde; gerçekleştirilen 3 ayrı operasyonda gramlar halinde satışa hazır vaziyette toplam 106,08 gram Eroin maddesi ele geçirilmiş, gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında yakalanan 6 şahıs hakkında Şanlıurfa C. Başsavcılığınca gerekli adli işlemler yapılmış. Soruşturmalar kapsamında uyuşturucu madde ticareti olayında suç organizasyonu içerisinde oldukları yapılan çalışmalar neticesinde tespit edilen, R.E., M.İ., Ö.F.D., A.Ç., S.D. ve H.B. isimli şahıslar 29/11/2010 günü yapılan eş zamanlı operasyonla yakalanarak gözaltına alınmış, yapılan aramalarda S.D.nin ikametinde daralı ağırlığı 0,57 gram Eroin Maddesi ve 25 adet 7.65 mm, 3 adet 9 mm ve 1 adet Kaleşnikov Mermisi olmak üzere toplam 29 adet fişek, Firari İ.Ş.nin ikametinde 5,4 gram Eroin ve 3 gram Esrar Maddesi ele geçirilmiştir. Olay ile ilgili olarak R.E., M.İ., Ö.F.D., A.Ç., S.D., ve H.B. isimli şahıslar haklarında Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak suçundan 29/11/2010 günü adli makamlara sevk edilmiş;  M.İ. isimli şahıs tutuklanmıştır.

 

Operasyonlarda yapılan aramalarda; toplam 20.490 gram Esrar ve 119,9 gram Eroin Maddesi, 29 adet fişek ele geçirilmiş, haklarında adli işlem yapılan 17 şahıstan, 7 şahıs serbest kalmış, 10 şahıs ise tutuklanmıştır.

       

          Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında, suç ve suçlu ile etkin mücadelemiz devam edecektir.

 www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.