banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Pirhalil

'Elinden ve dilinden zarar gelmeyen nesiller yetiştirmek gerekir'

2015-2016 eğitim-öğretim yılı kapsamında Bingöl’de 412 okulda 60 Bin 510 öğrenci ve 3 Bin 415 öğretmenin ders başı yaptığını belirten Bingöl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, elinden ve dilinden zarar gelmeyen bir neslin yetiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Geleceğin teminatı olan çocuk ve gençleri birey olma bilincine sevk eden bir eğitim sistemini amaçladıklarını belirten Sarı, “Elinden ve dilinden zarar gelmeyen kendisine, ailesine ve ülkesine faydalı nesiller yetiştirmek gerekir.” dedi.

Sarı, “Gelişen ve değişen dünya şartlarına ayak uydurabilmemiz için kendimizi geliştirmeli, büyük düşünmeli ve yaşamak istediğimiz ortamın şartlarının oluşmasında etkin olmalı, bunun için de gerekli bilgi ve donanıma sahip duruma gelmeliyiz.” diye konuştu.

Yeni eğitim-öğretim yılıyla ilgili öğretmenlere hitapta bulunan Sarı, “Yürekleri pırıl pırıl tertemiz olan ve gözlerindeki umut ışıkları ile anne babalarının kucaklarından sizlerin bilgisine ve vicdanınızın diline emanet edilen, ülkemizin geleceğini oluşturacak sevgili öğrencilerimizin yetiştirilmeleri hususunda her zaman olduğu gibi azim ve fedakârlıkla çalışacağınıza tüm kalbimle inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Öğrenci velilerine de seslenen Sarı, şunları söyledi: “Saygıdeğer velilerimiz, yeni bir eğitim öğretim yılına başlayacağımız bugünlerde siz velilerimizin heyecanı kat kat artmaktadır. Büyük emeklerle yetiştirdiğiniz ve bizlere emanet ettiğiniz kıymetli evlatlarımızın, daha güzel yarınlara ulaşması için umutlar taşımaktasınız. Evlatlarınızdan beklediğiniz bu başarıların gerçekleştirilmesi yönünde bizlerle birlikte hareket etme yönündeki istek ve kararlılığınızı biliyor; onların istenmeyen ortam ve davranışlardan uzak tutulması amacıyla öğretmenlerimizle ve bizlerle iş birliğinizin artarak devam etmesini diliyorum.”

“Geleceğinin yapı taşları ve uzak geleceğinin mimarları olacaksınız”

Sarı, son olarak öğrencilere seslenerek, “Sizler ülkemizin yakın geleceğinin yapı taşları ve uzak geleceğinin mimarları olacaksınız. Nitelikli birer birey olarak yetişmek ve bir meslek sahibi olma yönünde hedefleriniz mevcut. Bu hedefleri ulaşmak için okullarınızda öğretmenlerinizden olabildiğince çok bilgi almalısınız ancak unutmayınız ki okulunuzun aynı zamanda sizlere paylaşmayı öğreten, saygı ve sevgi aşılayan, arkadaşlık duygularını pekiştiren ve faydalı bir birey olmanızı sağlayacak olan huzur dolu yuvanızdır.” ifadelerini kullandı.

Her zaman öğrencilerin yanında olacaklarını belirten Sarı, “Daha mutlu ve güzel gelecek için her zaman siz değerli öğrencilerimizin yanında olduğumu bilmenizi isterim. Bu duygu ve düşüncelerle, yarınlarımızın mimarı öğretmenlerimiz, geleceğimizin teminatı öğrencilerimiz ve saygıdeğer velilerimizle birlikte Bingöl’ün eğitimini ve kalitesini daha yükseklere çıkartma gayreti ve inancıyla 2015-2016 eğitim öğretim yılının ülkemize, ilimize ve eğitim camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyor saygılar sunuyorum.” dedi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.