banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin PYD nedir?

Elazığ'da bayanlara yönelik Bilgisayar Kursu

Elazığlı bayanlar, çocuklarını internetin zararlı içeriklerinden korumak ve kendilerini geliştirmeyi amaçlayan bayanlar, düzenlenen Bilgisayar Kursuna yoğun ilgi gösterdi. 

Elazığ’lı bayanlar, modern dünyanın en önemli teknolojileri arasında yer alan bilgisayar eğitimi için kolları sıvadı. Kursa yoğun katılım gösteren anneler, çocuklarını internetin zararlı içeriklerinden korumak ve eğitimlerine katkı sağlamayı, hedefliyorlar.

Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme Merkezi (EBEGEM) bünyesinde Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle açılan 160 saatlik ücretsiz Temel Bilgisayar Kullanım Kursunda 40 kursiyer baya  eğitime başladı.

İletişim teknolojilerinin etkin ve bilinçli kullanımına katkı sağlanması amaçlanan Temel Bilgisayar Kullanım Kursuna katılan bayanlar, bilgisayarda yazı yazmaktan başlayarak, programlama, sunum ve internet işlemlerine kadar temel bilgisayar kullanım becerisi kazanacaklar.

Bilgisayar kursunu ziyaret eden Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’a kendilerine sunulan fırsattan dolayı teşekkür eden bayanlar, çocuklarını daha iyi yetiştirme noktasında kurs sayesinde önemli kazanımlar elde edeceklerini ifade ettiler.

Elazığ Belediyesi Başkanı Mücahit Yanılmaz İse; “Aileyi sağlam tutmalıyız. Annelerimiz ne kadar sağlamsa, ne kadar donanımlıysa aile o kadar güçlüdür.

Çocukların bilgisayar  başında geçirdiği süreyi, neyi, ne kadar kullanması gerektiğini ve internetin zararlı etkilerini bertaraf edebilmek için bilgisayar kullanmayı bilmek gerekiyor. Bu nedenle bu eğitimlerin önemli olduğunu düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Teknolojiden doğru şekilde yararlanmak gerektiğine vurgu yapan Başkan Yanılmaz, teknolojinin doğru kullanımının bireye çok önemli katkılar sağlayacağını, ancak kötü yönde ve bilinçsiz kullanımının ise zarar vereceğini belirtti.

Teknolojinin aile içi iletişime zarar verebileceğini de anlatan Başkan Yanılmaz, “Aile içinde anne, baba, çocuk aynı evde birbirinden kopuk bir şekilde yaşamaya başladı. Aynı odada 10 kişi, kimse kimseyle konuşmuyor. Bu hususa dikkat etmemiz lazım. Teknolojiyi, iyi yerde, doğru şekilde ve ahlaki değerlerimizle örtüşecek şekilde kullanmamız gerekiyor. Bu noktada en önemli görev annelerimizindir., Bunun için de bilmek, öğrenmek gerekiyor” ifadelerini kullandı. (Sinan Bilici-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.