banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Yeni Eğitim-Öğretim yılının ülkemize ve milletimize hayırlı olması temennisinde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Abdulkadir Altay, Midyat’ta Eğitim-Öğretimin durumu, Eğitimi boykot, karma eğitim, öğretmen açığı ve Suriyeli öğrenciler ile ilgili İLKHA’ya önemli değerlendirmelerde bulundu. Altay yaptığı konuşmada şu hususların altını çizdi.

“Yeni Eğitim-Öğretim yılı hayırlar getirsin”
Bayram nedeniyle gecikmeli de olsa ilk haftasını geride kalan Eğitim-Öğretime, tüm Eğitim merkezlerimizde sorunsuz ders başı yapıldığını belirten Altay, “Öğretmenlerimiz ve velilerimizin gayretleriyle heyecanla bu işe yeniden koyulduk. Özelde Midyat’ımıza genelde ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Geçen yıl  bir çok alanda başarı gösteren Midyat’ın, bu  sene daha fazlasını yapmasını bekliyoruz.” dedi.

“ Eğitimi boykot geleceği karartma girişimidir”
Okulları açıldığı ilk haftada yapılan boykota da değinen Altay,“Terör örgütünün yaptığı bu girişimin kimseye bir faydası yoktur. Eğitime boykot yapılır mı ? Bu tamamen insanların geleceğini karartma ve cahil bırakma girişimidir. Zaten okullar gecikmeli açıldı. Önemli sınavların arifesinde olan öğrencileri mağdur etmenin hiç bir haklı gerekçesi yoktur. Ama çok şükür eğitime ve eğitimciye her zaman sahip çıkan Midyat halkımız, bu çağrıya kulak asmamış ve bu girişimleri boşa çıkarmıştır. Bunu kayıtlarda bulunan öğrencilerin okula gelip derse girmesiyle görüyoruz. Halkımıza bu hususta göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı teşekkür ediyoruz. Bizim de halkımıza çağrımız, her türlü terörü boykot etmeleri ve bu tür şeylere meydan vermemeleridir.” şeklinde konuştu.

“Velilerimizden Karma Eğitim konusunda ciddi şikayetler alıyoruz”
Velilerin karma eğitimden rahatsızlığını dile getiren Altay, “Mevcut yasalarımız karma eğitimi esas alıyor. Ancak bu uygulamadan rahatsız olduklarını dile getiren çok sayıda velimiz var. Çocuklarının hemcinsleriyle okumalarını istiyorlar. Eğitim Sendikalarının da bu konu da çağrıları var. İlçemizde bu manada Kız İmam Hatip ve Kız Meslek liselerimiz var. Sadece erkeklere yönelik İmam Hatip okulumuz var. Bununla ilgili yasal sorunlar kaldırılırsa, bizim de arzumuz velilerimizin isteklerinin yerine getirilmesi için çalışma yapılmasıdır. Bu soruna bir örnek vereyim. Yüksek bir puanla Fen Lisesi’ni kazanan bir kızımızın velisi, karma sorunundan dolayı kızını göndermek istemedi. Ama başka çaresi olmadığı için ve kızının mağdur olmaması için, kayıt yapmak mecburiyetinde kaldı. Bu tür mağduriyetlerin yaşanmaması adına yasanın değiştirilmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“ Suriyeliler için derslikler açtık”
Altay mülteci Suriyeli çocukların eğitim durumu hakkında bilgi vererek, “Suriye’de malumunuz olağanüstü bir durum var. Oradan gelerek  Midyat’a yerleşen Suriyeli misafirlerimizin çocukları için Kocatepe Okulumuzda   600 kişilik derslikler açtık. Midyat’ın eğitim olanakları sınırlıdır. Derslik sıkıntımız var. Buna rağmen okulun bir katını onlara tahsis ettik. Bodrum kat da olsa şimdilik imkânlarımız buna ancak el veriyor. Bu durumun iyileştirilmesi için kurumumuza ait bir arsayı, geçici Eğitim Merkezi  yapılması için (AFAD)’a sunduk. Bu proje yürürlüğe konulup imar edilirse,  bu sıkıntıları aşacağımızı düşünüyorum.” dedi.  

Altay Öğretmen açığı ile ilgili de şunları söyledi:
” Geçen yaz dönemi içerisinde  iller arası yer değiştirme, tayin ve özür durumları nedeniyle 370 öğretmen ilçemizden ayrıldı. Buna mukabil 107 öğretmen geldi. Bu durumda 200’ü aşkın öğretmen açığımız oluştu. Bu açığı ücretli öğretmen alarak ve öğretmenlerimizin ders yükünü artırarak kapatmaya çalışıyoruz. Bize başvuran ücretli öğretmen sayısı bu ihtiyacın çok çok üzerindedir.189 kişilik görevlendirme yaptık. Bu şekilde öğretmen açığımızı en aza indirmeye gayret ediyoruz. “  

Altay son olarak, bölgede yaşanan olaylar nedeniyle Midyat’a  gelen öğretmenlerin  tedirgin olduklarını, bu olayların son bulmasını ve kalıcı bir barışın sağlanmasının, ülkemiz ve bölgemiz açısından kaçınılmaz olduğunu belirten Altay, Eğitime ve eğitimcilere  göstermiş oldukları ilgi nedeniyle İLKHA’ya teşekkür etti. (Süleyman Tunç-İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.