banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Eğitimciler eğitimin kalitesizleşmesini yorumladı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaşanan eğitim sorunu, Türkiye’nin diğer bölgelerindeki eğitime nazaran dikkat çekmeye devam ediyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaşanan eğitimin kalitesizleşmesi ve diğer sorunları değerlendiren eğitimciler, bölgede öğretmen noktasında sıkıntı yaşandığına dikkat çekti.

Diyarbakır gibi büyük kentlerde daha çok kırsal alanlarda öğretmen açığı yaşandığını söyleyen eğitimci Seyfettin Ay, bölgede derslik ihtiyacının olduğuna dikkat çekti.

“Eğitim, Türkiye’nin başından beri en büyük sıkıntısıdır”

Türkiye’deki eğitimin ideolojik mantıkla değerlendirilmesinin yanlış olduğunu söyleyen Ay, “Eğitim hadisesi, Türkiye’nin başından beri en büyük sıkıntısıdır. Bunun nedeni eğitimdeki politikasızlıktır. Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde öğretmen açısından sıkıntı yaşanıyor. Diyarbakır gibi büyük kentlerde daha çok kırsal alanlarda bu tür sorunlarla karşılaşıyoruz. Ayrıca bölgede derslik alanında, eğitim malzemesi anlamında da eksiklik var. Bu nedenle söz konusu ihtiyaçlar karşılanmalıdır. Türkiye’deki ideoloji eğitimi sorun olarak görülmeli. Bu soruna da çözümler üretilmelidir.” dedi.

“Çocukların politikaya alet edilmesi”

Bazı kesimlerin okulları boykot adı altında yaptıkları eylemleri yanlış olarak değerlendiren Ay, “Çocukların bu eylemlerin içerisinde bulunmalarını ve politikaya alet edilmelerini yanlış buluyorum.” sözlerini kullanarak, bu tür eylemlerin bölgedeki eğitimi olumsuz etkilediğini ifade etti.

Bölgede çocukların eğitimi ve okul güvenliği meselesinin büyük sorun yaratığına vurgu yapan Eğitim Bir Sen Diyarbakır Yönetim Kurulu Üyesi Kasım Akgönül ise, yetkililerin bu konuda üzerlerine düşen görevi yapmaları çağrısında bulundu.

“Bölgede siyasi emelleri olanlar, çocukları emellerine kurban etmiştir”

Bölge üzerinde siyasi emelleri olanların, Kürt çocuklarını kendi isteklerine kurban ettiğinin altını çizen Akgönül, “Yıllardır Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde eğitimci bulma noktasında sıkıntılar yaşanıyor. Zorunlu görev olmazsa kimse bu bölgeye gelmiyor. Bölgede yeteri kadar imkân sağlanmıyor. Şu an bölgede özellikle çocukların eğitimi ve okulların güvenliği meselesi büyük bir sorundur. Bölge üzerinde siyasi ve ideolojik emelleri olanlar, halkın çocuklarını kendi emellerine kurban etmiştir. Bu kişiler, kendi çocuklarını büyük şehirlerdeki üniversitelerde okutuyor ama masum olan halkın çocuklarını teröre varacak eylemlerde kullanarak mağdur ediyorlar. Eğitimde kalite isteniyorsa, bu şartların düzeltilmesi gerekiyor.” Değerlendirmesinde bulundu. (Hamza Adiyaman-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.