banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Eğitimciler eğitimdeki sorunların giderilmesini istiyor

Batman’daki eğitim sorunlarını değerlendiren Erdemli Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Hasan Aydınlık, yeni eğitim-öğretim yılının eğitimciler camiasına hayırlı olmasını dileyerek eğitimdeki mevcut sorunların bir an önce çözülmesi gerektiğini belirtti.

Dönem başı ve sonunda derslerin ilk saatten itibaren başlayıp son saate kadar derslerin işlenmesi gerektiğini söyleyen Aydınlık, ayrıca İmam Hatip Ortaokullarında tıpkı liselerde olduğu gibi kız ve erkek ayrı okullarda ders görmeleri ve buna göre altyapının bir an önce hazırlanması gerektiğini ifade etti.

Aydınlık, Anadolu Liselerinde ikinci yabancı dilin ağırlık olarak Almanca olarak seçildiğini, bunun yanı sıra özellikle Arapça, Farsça ve Rusça derslerinin de buna eklenmesi gerektiğini söyledi.

Akıllı tahtaların öğrenciler tarafından olumsuz yönde kullanıldığını belirten Aydınlık, “Akıllı tahta kullanımında öğretmenlerin genel olarak yetersiz kaldıkları ve bu konuda çoğu zaman öğrencilerin bunu istismar ederek özellikle ahlaki açıdan çok olumsuz olarak kullandıkları ve buna karşı acil önlem alınması gerekir. Normal eğitime geçen okullarımızda öğlen arası evine gitmeyen öğrencilerin kesinlikle okul bahçesinin dışına çıkmaması için gerekli tedbirlerin alınması gerekir. Açılacak hazırlık ve yetiştirme kurslarının düzenli bir şekilde denetlenmesi gerekir ki, başarı elde edilebilsin.” şeklinde konuştu.

Uyuşturucu madde kullanımının öğrenciler arasında ciddi bir artış gösterdiğine dikkat çeken Aydınlık, acilen yetkililerin buna bir önlem alması gerektiğini söyledi.

“Artan uyuşturucu kullanımıyla mücadele için eylem planı hazırlanmalı”

Aydınlık, “Uyuşturucu madde kullanımın şehrimizde ve öğrencilerimiz arasında her geçen gün artış gösterdiği gerçeğiyle ilgili diğer kurumlarla sıkı bir işbirliği içinde mücadele eylem planı hazırlanmalı ve sonuç alıcı tedbirlere başvurulmalıdır. Her dönemde yapılan ortak sınav haftasında sınav saati dışında kalan diğer zaman diliminde derslerin işlenmesi ve öğrencilerin başıboş bırakılmaması için gerekli tedbirler alınıp denetimler sık bir şekilde yapılmalı.” ifadelerini kullandı.

Ücretli öğretmenlik sorununun da bir an önce çözülmesi gerektiğini vurgulayan Aydınlık, son olarak şunları söyledi: “En azından aynı işi yaptıkları kadrolu öğretmenlerle olan ücret farkları giderilmeli. İkili eğitim yapan okullarımızda bilhassa mesleki liselerinde sabah karanlıkta ders başlayıp akşam geç saatlere kadar derslerin devam ettiği kış günlerinde öğrenci ve bayan öğretmenlerin mağduriyetleri göz önünde bulundurularak acilen bakanlık gerekli girişimlerde bulunarak tedbirler alınmalıdır.”  (M. Sait Çelik-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.