banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Eğitim-Sir-Senin Hukuk Zaferi

Eğitim-Sir-Sen Şanlıurfa Şubesi Fatma OKUDAN ve Abdullah SEYHANın disipline riayeti etmediği suçu işledikleri gerekçesi ile haklarında tutulan sicil raporlarının mahkeme tarafındn iptal edilmesi, Eğitim-Sir-Sen Şanlıurfa Şubesi tarafından hukuk zaferi olarak ilan edildi

konu ile ilgili olarak Eğitim-Sir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında şöyle denildi;

Üyemiz Abdullah SEYHANın 2009 yılında kendisine verilen sicil notuna yapmış olduğu itiraz sendika avukatımız Ömer SİNİKAN tarafından takip edilmiş ve açmış olduğumuz dava Şanlıurfa İdare Mahkemesinde görüşülmüştür.Mahkeme heyeti 2010/951 nolu kararla üyemiz Abdullah SEYHANI haklı bularak, davacının 2009 yılında her hangi bir soruşturma geçirmemesine rağmen anılan sicil raporundadisipline riayetikısmında ise 75 puan takdir edilmesi hususuna ilişkin hiç somut neden gösterilemediği anlaşıldığından davacının 2009 yılına ilişkin sicilinin(80) puan takdir edilerek düzenlenmesine ilişkin işlemde hukuka uyarlık bulunmamıştır. Anılan nedenlerle, dava konusu işlemin iptaline,aşağıda dökümü yapılan 67,05 TL yargılama giderinin Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi uyarınca takdir edilen 500 TL vekalet ücretinin davalı idareden alınarak yargılama giderinin davacıya,vekalet ücretinin davacı vekiline verilmesine... oy birliğiyle karar verildi. ifadeleriyle davayı sonuçlandırmıştır.

 

Aynı şekilde Ceylanpınardaki üyemiz Fatma OKUDAN, 2007-2008 eğitim-öğretim yılında alamadığı eğitim öğretim yılına hazırlık ödeneği ile ilgili olarak şubemize başvurmuş,yine avukatımız Ömer SİNİKANın üstlendiği dava Şanlıurfa İdare Mahkemesi tarafından görüşülmüştür. 2010/1425 sayılı kararla üyemiz haklı bulunarak; 657 sayılı yasanın amacının öğretmenlere öğretim yılının başında maddi destek sağlamak ve öğretim yılı boyunca ortaya çıkabilecek ders araç gereç ihtiyaçlarının teminine katkıda bulunmak gayesine yönelik olduğu ve davacının da 2007-2008 eğitim öğretim yılında öğretmen olarak görev yaptığı göz önüne alındığında,davacıya eğitime hazırlık ödeneğinin ödenmesi gerektiği kanaatine varıldığından,tesis edilen işlemde hukuka uyarlık görülmemiştir. Açıklanan nedenlerle dava konusu işlemin iptaline, bu işlem nedeniyle davacıya ödenmeyen 2007-2008 eğitim öğretim yılı eğitime hazırlık ödeneğinin başvuru tarihi olan 29.04.2010 tarihinden itibaren hesaplanacak yasal faiziyle birlikte ödenmesine, aşağıda dökümü yapılan 106,50 TL yargılama giderinin davalı idareden alınarak davacıya verilmesine...karar verildi. ifadeleriyle dava sonuçlandırılmıştır.

 

Üyelerimizi tebrik eder bundan sonraki çalışmalarında başarılar dileriz.

 

www.balikligol.com

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.