banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan

EĞİTİM KAMPUSU KURMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Harran üniversitesine bağlı bir eğitim kampusunun oluşturulması amacıyla çalışmalara başlandı


Siverek ilçe Kaymakamlığınca İlçede başlatılan 16 projeden oluşan ‘’Siverek eğitimde buluşuyor’’Kampanyası kapsamında yer alan ilçede Harran üniversitesine bağlı bir eğitim kampusunun oluşturulması amacıyla çalışmalara başlandı. Çalışmalar kapsamında Harran üniversitesi rektör yardımcısı Profesör Doktor Ahmet Yılmaz, Siverek Meslek yüksek müdürü Doç Dr. İrfan Özberk ile eğretim görevlilerinden oluşan bir heyet Siverek eğitim kampusunun kurulacağı yeni ve eski Diyarbakır karayolu arasında Çağa köyü yakınlarında bulunan hazineye ait yaklaşık 100 bin metre kare araziyi yerinde incelediler.

 

Üniversite heyeti daha sonra ilçe kaymakamlık salonunda konuyla ilgili düzenlenen toplantıya katıldılar. Düzenlenen toplantıya Şanlıurfa AK Parti millete vekili Mehmet Kasım Gülpınar, ilçe kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Belediye başkan vekili Mustafa Hivi Abikoğlu,ile ilçede ki sivil toplum kuruluşu başkanları katıldı.

Toplantıda konuşan ilçe kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Siverekliler olarak hedeflerinin Siverek il olduğu zaman Karacadağ üniversitesinin temellerini oluşturmak olduğunu belirterek şunları kaydetti’’Siverek’te başlattığımız Siverek eğitimde buluşuyor kampanyası 16 projeden oluşuyor bu projelerin en önemli ayağının Siverek eğitim kampusu oluşturuyor ilçe çalışma olarak meslek yüksek okulumuzun binasını yapmaktır bu konuda Siverek halkında büyük bir istek var Belediye Başkanımız projeye tam destek veriyor, bir çok insana hayal gele bilir fakat biz bu kampusun oluşturulmasıyla birlikte Karacadağ üniversitesinin temelini atmış olacağız’’ Toplantıda bir konuşma yapan Şanlıurfa AK Parti millete vekili Mehmet Kasım Gülpınar projeye tama destek vereceğini belirterek şunları kaydetti’’Projenin hayata geçirilmesi için kendi imkanlarımla kişisel destek sağlamamın yanı sıra sayın bakanımızın desteğini alacağımıza inanıyorum sayın bakanımız Faruk Çelik böyle hayırlı bir hizmeti destekler,benim görüşüm Siverek’te uygun bir fakültenin kurulması ve Siverek Meslek yüksek okulunun bölümlerinin artırılması bunu için şahısım olarak her türlü yardıma hazırım’’ Harran üniversitesi rektör yardımcısı Profesör Doktor Ahmet Yılmaz, Harran üniversitesi olarak kampus çalışmalarına teknik ve bilimsel destek vereceklerini belirti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.