banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Eğitim-Bir-Sen'den öğretmenin darp edilmesine tepki

Gaziantep’in merkez Şahinbey ilçesi Sena Büyükkonuk Ortaokulu'nda çalışan bir öğretmenin öğrenci velisi tarafından şiddete maruz kalarak darp edilmesine tepki gösteren Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, öğretmenlerin günden güne artan saldırılar karşısında kurumsal olarak koruma altına alınması gerektiğine dikkat çekti.

Konu ile ilgili İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) açıklamalarda bulunan Gök, Türkiye’de şiddetin toplumsal bir sorun haline geldiğini belirtti.

Şiddet toplumsal bir sorun haline gelmiştir

Şiddete başvuranlara karşı gerekli tepkiler verilmediği takdirde şiddetin toplum tarafından sıradan bir olaymış gibi kanıksandığını belirten Gök, “Üzülerek ifade etmeliyiz ki, şiddet toplumsal bir sorun haline gelmiştir. Aklını ve duygularını yönetemeyenler şiddeti seçiyor, gerekli tepki verilmediği, failler bedelini ödemediği için de şiddet sıradan bir olaymış gibi toplum tarafından kanıksanıyor. Adeta bir hak arama yöntemi gibi yaygınlaşıyor. Mağdur bazen sağlık çalışanı, bazen öğretmen, bazen kadın, bazen de çocuk oluyor.” dedi.

Eğitim-Bir-Sen olarak bugüne kadar şiddetin her türlüsünün karşısında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini belirten Gök, “Toplumsal sorun haline gelen konularda mutlaka toplumsal tavırlar alınmalı ve ortak çözümler üretilmelidir. Tavır bazen meslektaşlarından, bazen sivil toplum örgütlerinden, halktan, bazen de yetkililerden gelmelidir.” ifadelerini kullandı.

Öğretmene saygısızlık olursa anneye de babaya da saygısızlık olur

Toplumda öğretmenin itibarı aşındığı takdirde toplumun tamamının itibarının aşınacağına dikkat çeken Gök, “Öğretmene saygısızlık olursa anneye de babaya da saygısızlık olur. Öğretmen felakete uğrarsa toplum felakete uğrar. Bu gün yaşadığımız sorunlar geçmişte belirlenen eğitim politikalarının doğal sonucu olduğu gibi, bu gün uyguladığımız politikalar da geleceğin sorunlarını ya da çözümlerini belirleyecektir. Toplumsal kalkınma da çürüme de eğitimden geçmektedir.” diye belirtti.

Daha ahlaklı bir nesil yetiştirmek zorundayız

Gök, “Eğitim müfredatında öğretmeyi değil, eğitmeyi hedefleyecek şekilde değerler eğitimini önemseyen toplumlar, geleceği belirleyeceklerdir. Bu bağlamda daha ahlaklı bir nesil yetiştirmek zorundayız. Bu da değerler eğitimini önemseyen bir eğitim müfredatıyla olacaktır. Bu konuda iyi bir müfredatın tek başına yetmeyeceğini, öğretmenlerin özverisi gerektiğini de biliyoruz. Öğretmenlik mesleği bu açıdan son derece önemlidir.” diye konuştu.

Eğitim sadece öğretmenlerin sorunu değildir

Öğretmenliğin diğer meslek gruplarından farkının bilinmesi gerektiğini belirten Gök, “Sorunların temelinde eğitimin yattığının da bilincindeyiz. Fakat bir hususun altını çizmek isteriz. O da şudur ki, eğitim sadece öğretmenlerin sorunu değildir. Toplumda çürümeler başlamışsa bunun tek sorumlusunun öğretmenler olmadığını bütün kamuoyu bilmelidir. Çocuğun eğitiminde başta anne, baba, olmak üzere bütün yetişkinlerin payı vardır. Bir çocuğun eğitiminden bütün mahalle, bütün şehir hatta tüm ülke sorumludur.” dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.