banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Eğitim-Bir-Sen'den Sert Tepki: Milli Eğitim Müdürlüğünü tanıyamadık

Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şubesinde düzenlediği basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulunan İbrahim coşkun şunları söyledi: 

İlimiz Bozova ilçesi Hacılar İmam Hatip Orta Okulunda Cuma günü yaşanan, sosyal medyada ve ulusal basında uzun süre gündemi meşgul eden, kimi çevrelerce “Kapanma Partisi” olarak nitelendirilen etkinlik görüntülerine tüm kamuoyunun bildiği üzere Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma açılmıştır. 
Öncelikle Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi olarak her zaman gerek saygıdeğer eğitimcileri ve gerekse başarılı öğrencileri ile Hacılar İmam Hatip Orta Okulu’nun yanında olduğumuzu belirtmek isteriz. Her koşulda haklı olan eğitimcinin yanında durmayı kendine görev olarak bilmiş sendikamız, hiçbir art niyet taşımayan bu etkinlikle karalanmaya çalışılan saygın okulumuz ve canla başla çalışan öğretmenimizin yanında durmaya devam edecektir. 
28 Şubat Türkiye’nin darbeler tarihinde, askerileşme öyküsünde unutulmaması gereken kritik bir sayfadır. Medya vasıtasıyla toplumsal meşruiyet elbisesi giydirilerek dayatılan bu zihniyet, demokratik düzende derin yaralar açmıştır. 28 Şubat darbe zihniyetiyle yok edilmeye çalışılan İmam Hatip Liseleri, yeni bir algı ile tekrar yıpratılmak istenmektedir. İmam Hatip Okulları sendikamızın teklifi üzerine Eğitim Şurası’nda kabul gören ve Ak Parti hükümetinin özverili çalışması ile yasalaşan 4+4+4 kesintili eğitim ile yıllardan  beri maruz kaldığı zulümden nispeten kurtulmuştur.
Özellikle ilimizde hemşerilerimizin İmam Hatip Okullarına her kademede nasıl ilgi gösterdiği, bu okullardan mezun olan genç beyinlerin Fen Liselerindeki gençlerimizle ile yarışırken gösterdikleri başarılar, öğrencisine küçücük bir müdahale karşısında bile hakkını en üst düzeyde arayan veli profili ortada iken hepimizin çok yakından tanıdığı birilerinin mal bulmuş mağribi gibi bu öğretmenimize saldırmalarını anlıyoruz. Onlar bu okullardan mezun olan gençlerin ileride devlet yönetimine gelme ihtimalinden rahatsızlar, onlar başörtülü avukat-hakim görmekten rahatsızlar, onlar “Biz asılız bu ülkede, dolayısıyla bizim dediğimiz geçerlidir” diyenlerin yol takipçileri.
Onları biz yakından tanıyoruz da, tamamen öğrencilerin masum isteklerini kırmayıp gönüllerini almak niyetinden öteye gitmeyen bir öğretmene soruşturma açan İl Milli Eğitim Müdürlüğünü tanıyamadık. Acaba bu hususta açılan soruşturma hangi gerekçelere dayandırıldı, hangi korkular hangi sudan sebeplerle birleştirilerek parmak sallayan devlet modeline geri dönüldü. 
Geçmişten günümüze kadar nice soruşturmalar ve incelemeler geçiren ilimizde, birçok konu İl Milli Eğitim Müdürlüğü Web sayfasında kendisine yer bulamazken, bir İmam Hatip Orta Okulunda gerçekleştirilmesi gayet doğal olan, hiçbir velinin şikayetçi olmadığı ve yapılması öğrenciler tarafından istenen bir etkinlik, “Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlatılmıştır” şeklinde Web sitesinden kamuoyuna duyurmaktadır.

Bir vekilin “ Çocuklar zorla türbana sokuluyor. Bu yaştaki çocuklara yaşam biçimi dayatmak, istismarın başka bir şeklidir” açıklamasının ardından Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün böyle bir açıklama yayınlaması kabul edilemez bir durumdur. 
Bazı çevrelerin bu konuyu başka yerlere çekmeye ve bundan nemalanmaya çalıştıkları açıktır. Bu noktada sorulması gereken asıl soru şudur:  
İl Milli Eğitim Müdürlüğü kimden çekinip böyle bir açıklama yapma gereği duymuştur? 
Alelacele hangi konunun detaylı olarak inceleneceğini, hangi kamuoyuna saygı ile duyurmaktadır?

Kimler konuyu nereye çekmek isterse istesin, Eğitim Bir-Sen olarak bizler bu bakış açısını:
 
Tarihsel müktesebatımızdan,

Örtünmeyi seçen genç kızlarımızın okuma haklarının ellerinden alınmasından tanıyoruz!

Biz bu ayrıştırmayı ödenen bedellerden dolayı çok iyi hatırlıyoruz!
Bu noktada da İl Milli Eğitim Müdürümüzün de acilen hafızasını tazelemesi gerektiğine inanıyoruz. 
Ve Eğitim Bir-Sen olarak şunu söylüyoruz: kimsenin halkı tedirgin etmeye, zihinleri bulandırılmaya hakkı yoktur. Barış ve huzurun ilmek ilmek dokunmaya çalışıldığı şu günlerde herkesi aklıselime davet ediyoruz.

Bu soruşturma sürecini tüm boyutlarıyla takip edeceğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz.


    İbrahim COŞKUN
                                           EĞİTİM-BİR-SEN ŞANLIURFA ŞUBE BAŞKANI

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.