banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Eğitim-Bir-Sen: Boykotu boykot ediyoruz

Mardin’de 2015-2016 eğitim öğretim yılı bin okulda yaklaşık 10 bin öğretmen ile 203 bin öğrenci eğitime başladı. PKK, DTK (Demokratik Toplum Kongresi) ve Eğitim-Sen’in anadilde eğitimi bahane ederek başlatmış olduğu bir haftalık okulları boykot çağrısı, Mardin’de tutmadı.

Eğitim-Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, Kandil’in Doğu ve Güneydoğu illerindeki veli ve öğrencilere yaptığı bir haftalık boykot çağrısı ile ilgili açıklamada bulundu.

“Yarınlarımız ve geleceğimiz olan çocuklarımızı, özellikle bilgi çağında yaşadığımız bu toplumda, okuldan uzaklaştırmaya çalışmak akla ziyan bir yaklaşımdır.” diyen Değer, “Çatışmaların ve siyasi konuların yoğun olarak yaşandığı bölgemizde çocukları okula gitmemeye çağırarak onları siyasi zemine çekmek çağdışı bir yaklaşımdır. Eğitim Bir Sen Mardin şubesi olarak bölge halkına biz de ‘Boykotu boykot etmeye’ davet ediyor ve ‘Haydi çocuklar okula’ diyoruz.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.