banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Düzenli Köyü Yeni Okuluna Kavuştu


Açılış töreninde Vali Celalettin Güvenç’e Şanlıurfa Milletvekilleri Abdülkerim Gök, Mahmut Kaçar, Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ve daire amirleri eşlik etti.
Öğretmenlere, öğrencilere ve velilere açılış töreninde seslenen Vali Celalettin Güvenç, öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar dileyerek, Türkiye’ye ve insanlığa yararlı bireyler olarak yetişmeleri temennisinde bulundu. Vali Güvenç, çocukların çok daha iyi bir Türkiye’de iyi şartlar içerisinde dünyada saygı gören, lider olan bir ülkenin vatandaşları olmaları hususunu dile getirerek, “Çok Şükür bu yoldayız. Vekillerimiz anlattılar önümüz, yolumuz açık. Bereket, barış, kardeşlik, şefkat var. Özümüze dönüyoruz, bu da bize her bakımdan pozitif olarak dönüyor. Müspet bir şekilde dönüyor. Paramız kıymetleniyor, bereketleniyor ve hayal edilemeyecek hizmetleri kenetlenmiş bir vaziyette vekiliyle, valisiyle, bakanıyla ilerliyoruz” dedi.
Konuşmasında yapılan yatırımlara değinen Vali Güvenç, köylere Özel idareyle ve Köydes tarafından bin 477 km yol yaptıklarını söyleyerek, “ bu sene yaptığımız yol bin 200 km’yi buldu. Bu yılki yol programında harcadığımız para 100 milyon TL’dir. Su konusunda da hiçbir taviz vermeden ikinci, üçüncü, dördüncü ve beşinci kuyuları kırsal kesimde açıyoruz. Helal olsun her zaman söylediğimiz bir şey var: ‘ Yolun, suyun, okulun mazereti olmaz’ devlet bunları süratle yapmak zorundadır.” dedi.


200 tane okulun ihalesini yaptıklarını söyleyen Vali Güvenç, bu yatırımın 470 milyon TL’ye mal olduğunu kaydetti. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde herhangi bir ilde bu kadar hizmet ve ihale yapılmadığını vurgulayan Vali Güvenç, “ Bu anlamda bizi destekleyen Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı’ya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Faruk Çelik’e ve Milletvekillerimize hepimiz adına, çocuklarımız adına şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Allah’ın izniyle bu okullar bittiğinde gazetelerde, televizyonlarda Şanlıurfa yüz kişinin girdiği sınıflarla anılmayacak. Utandığımız, mahcup olduğumuz görüntüler olmayacak. İşte bunun somut bir örneği 5 ayda bu okulu yapmışız. Çok şükür” dedi.
Birlik olma beraber olma olgusunun önemine değinen Vali Güvenç, “ bizi yıkacak tek şey tefrikadır, içteki kavgadır, huzursuzluktur. Allah’ın rahmeti birliktedir, beraberliktedir, hoşgörüdedir, sevgidedir. Bunun dışında olan şeylerin bizim inancımızla, kültürümüzle ilgisi yoktur. Görüldü ki birlik beraberlik, kenetlenme bize hayırlı olarak dönüyor. Biz sınırın bu tarafında da öbür tarafında da ayrıma, gayrıma, savaşa, tefrikaya inanmıyoruz; biz kardeşliğe, beraberliğe, birliğe inanıyoruz. Sizlerin duasıyla, desteğiyle bunu bozmak isteyenlere Allah fırsat vermeyecektir. Buna da yürekten inanıyorum. Okulumuz çocuklarımıza hayırlı olsun hepinizi sevgiyle kucaklıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
Açılış töreninde konuşma yapan Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Eğitimin önemine değinerek, Şanlıurfa’nın öğrenci nüfusu yoğunluğu bakımından Türkiye’nin önde gelen illerinden olduğunu söyledi. Milletvekili Kaçar, yapılan okullardan öğretmen, mühendis ve bir çok branşta öğrencinin yetişeceği belirterek, Türkiye’nin ve bütün insanlığa ışık tutacak gençler yetişeceği söyledi. Sözlerini sürdüren Milletvekili Kaçar, “ yüz kişilik sınıflarda eğitim olmaz, kaloriferin olmadığı soğuk sınıflarda eğitim olmaz. Bu yüzden 11 yıldır eğitimin altyapısının tamamlanması anlamında ciddi bir mücadele veriyoruz. Bugün Şanlıurfa’da Cumhuriyet tarihinde yapılan okul sayısının nerdeyse iki katı sayısınca şu anda okul yapıldı. Çok kısa zaman zarfı içerisinde 5 aylık bir sürede tamamlandı okulumuz. Çocuklarımız kendi köylerinde veya en yakın köylerde okuma imkanına sahipler” dedi.
Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök ise konuşmasında eğitimin önemine vurgu yaparak, eğitimsizlik sorunun çözümünün eğitimle gerçekleşeceğini söyledi. Tek eğitimin yeterli olmayacağını belirten Milletvekili Gök, “ bunun yanı sıra kaliteli eğitim verilmesi gerekli. Kaliteli eğitimden kastım; Örf, adet, gelenek, görenek, tarih, coğrafya, ülke, büyük, küçük, bayrak gibi değer yargıları paketi dediğimiz bir eğitimle ülkemiz çalışmaya başladı. Değerleriyle, coğrafyasıyla barışık bir eğitim sistemine kavuşmuş olduk” diyerek sözlerini tamamladı.

2013 yılı yatırım programında Şanlıurfa’ya Cumhuriyet tarihinin en büyük kaynağının ayrıldığını belirten Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ise, okulların son sürat eğitim-öğretime hazır hale getirildiğini belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.
Vali Güvenç ve beraberindekiler, okulun açılışını gerçekleştirdikten sonra Düzenli Köyünde vatandaşlar tarafından yaptırılan Kuran Kurusunun açılını yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.