banner2
Öne Çıkanlar Nihat Çiftçi PKK haber Şanlıurfa Büyükşehir Büyük Otluca

Destekleme kurslarına kayıtlar devam ediyor

Diyarbakır’da ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören veya mezun olmuş öğrencilere kolaylık sağlamak amacıyla açılan destekleme kurslarına kayıtlar devam ediyor.

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata, kurslarla ilgili yazılı bir açıklama yayımlayarak, kayıtların kurs merkezlerinde devam ettiğini belirtti.

Şu ana kadar 327’si ortaokul, 116’sı lise, 19’u Halk Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi olmak üzere toplam 462 kurs merkezi onay işleminin gerçekleştiği bilgisini veren Hurata, öğrenci/kursiyer ve öğretmen başvurularının 18 Ekim 2015 Pazar günü saat 17.00’e kadar devam edeceğini belirtti.

Kursların hafta içi ve hafta sonu farklı zamanlarda hizmet vereceğini kaydeden Hurata, “Kurs merkezlerimize örgün veya yaygın ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında kayıtlı olan öğrenciler, örgün veya yaygın ortaöğretim kurumlarından mezun olan kursiyerler, kurslara o kurs merkezinin bulunduğu okulun öğrencilerinin yanı sıra bünyesinde kurs açılmamış olan diğer okullardan da öğrenciler başvuruda bulunabilecekler.” dedi.

5’inci, 6’ncı ve 7’nci sınıflar ile 9’uncu, 10’uncu ve 11’inci sınıflarda okuyan öğrencilerin en fazla 3 ders, 8’inci sınıf ile 12’nci sınıfta okuyan öğrencilerin ve mezun olan kursiyerlerin en fazla 6 ders alabileceğini aktaran Hurata, açıklamasını şöyle sonlandırdı:

“Kurslar faaliyetlerine başlamış olup, 24 Ocak 2016 tarihine kadar devam ederek 1’inci dönem sona erecektir. 2’nci dönem ise 8 Şubat 2016 tarihinde başlayıp, 17 Haziran 2016 tarihinde sonlandırılacaktır. Ayrıca 20 Haziran ile 11 Eylül 2016 tarihleri arasında 3’üncü dönem yaz kursları başlayacaktır. Kurslarda görev alan yönetici ve öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, öğrencilerimize başarılar diliyorum.”

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.