banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Lübnan

Destekleme kurslarına kayıtlar başladı

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata yaptığı yazılı açıklamada, öğrenci ve kursiyerlere büyük kolaylık sağlayan destekleme kurs kayıtlarının kurs merkezlerinde başladığı belirtildi.

Destekleme kurslarına hangi öğrencilerin başvuru yapacağı hakkında bilgi veren Hürata, "Hafta içi ve hafta sonu farklı zamanlarda gerçekleştirilecek olan kurslar için söz konusu kurs merkezlerimize örgün veya yaygın ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında kayıtlı olan öğrenciler, örgün veya yaygın ortaöğretim kurumlarından mezun olan kursiyerler, kurslara; o kurs merkezinin bulunduğu okulun öğrencilerinin yanı sıra bünyesinde  kurs açılmamış olan diğer okullardan da öğrenciler başvuruda bulunabilecekler. 5-6-7. sınıflar ile 9-10-11. sınıflarda okuyan öğrenciler en fazla 3 ders, 8. sınıf ile 12. sınıfta okuyan öğrenciler ise en fazla 6 dersten kurs alabilecekler. Mezun olan kursiyerler ise en fazla 6 dersten kurs alabilecekler.” dedi.

“451 kurs merkezinin onay işlemi gerçekleştirilmiştir”

Destekleme ve Yetiştirme Kursları takvimi doğrultusunda işlemlerin İlçe Milli Eğitim müdürlüklerinde yürütüldüğünü belirten Hurata, "İlçe Komisyonları oluşturulmuştur. 321’i ortaokul, 111’i lise, 19’u halk eğitim ve mesleki eğitim merkezi olmak üzere toplam 451 kurs merkezinin onay işlemi gerçekleştirilmiştir.” ifadelerini kullandı.

Öğretmen, öğrenci ve kursiyer başvurularının devam ettiğini belirten Hurata, son olarak şu bilgileri verdi: "Sınıf ve şubelerin oluşturulması 3 Ekim 2015 tarihi itibariyle tamamlanacak ve kurslar aynı tarihte faaliyete başlayacak olup 24 Ocak 2016 tarihine kadar devam ederek 1. dönem sona erecektir. 2. Dönem ise 8 Şubat 2016 tarihinde başlayıp 17 Haziran 2016 tarihinde sonlandırılacaktır. Ayrıca 20 Haziran-11 Eylül 2016 tarihleri arasında 3. dönem yaz kursları başlayacaktır. Kurslarda görev alan yönetici ve öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, öğrencilerimize başarılar diliyorum.” ifadelerine yer verdi.  (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.