banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Coşkun: Şanlıurfa'nın Öğretmen Açığı 7 Bin 500

Şanlıurfa Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun bugün il binasında yeni eğitim-öğretim dönemi öncesi bir basın açıklaması yaptı. Coşkun yaptığı açıklamada ayrıca Şanlıurfa’da 7 bin 500 öğretmen açığının olduğunu da ifade etti. Coşkun şunları kaydetti:,”  Şanlıurfa’ya atanan 3 Bin 400 öğretmene rağmen giden öğretmenlerle birlikte Şanlıurfa’daki öğretmen açığının 7 Bin 500’ü bulduğunu söyledi.”

“GELEN ÖĞRETMENLER GİDENLERİ KARŞILAMIYOR”

Coşkun,’Bu konularda konuşurken atlamamamız gereken bir başka husus Şanlıurfa’mızın 7 bin 500’ü bulan öğretmen açığı sorunudur. Yapılan tüm atamalarda Bakanlığımızın aslan payına ilimize ayırdığını biliyoruz. Ancak aynı oranda öğretmenimizin de her yıl çeşitli sebeplerle ilimizden ayrıldığı da unutulmamalıdır. Bu nedenle başta milletvekillerimizden Şanlıurfa’nın ihtiyacı olan öğretmeni bu yıl tek kalemde tamamlayacak sayıda atama yapılması hususunda var olan gayretlerini arttırarak bu sorunu tamamen çözecek bir karara vesile olmalarını bekliyoruz.”dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kadrolu öğretmen 6 yıl önce

Bu durumun düzeltilmesi için sağlam bir adım atılmalı. Milli eğitim in doğu ve güneydoğuda çalışmak isteyen öğretmenler için başlattığı bi politika var. Ancak bu durumdan doğu ve güneydoğudaki illerde yaşayan öğretmenler faydalanamıyor. Urfa'daki öğretmen açığının giderilmesi için süre veya il şartı olmaksızın sadece urfayı kapsayan bir tayin yapılmalı. Bu durum bakanlığa iletilmeli. Okulundan, yaşadığı şehirden mutlu olmayan bir çok öğretmen bulunmaktadır. Böyle bir uygulamanın yapılması öğretmen açığının büyük oranda kapatılmasını sağlayacaktır. Sadece haber yapmak ya da basın açıklaması yapmakla olmaz bu iş bu konuda sağlam bir adım atılmalı.