banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Son günlerde tartışılan karma eğitim ve çocuk eğitimi konularında İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) değerlendirmelerde bulunan Van Cami-Der bünyesinde eğitim faaliyetini sürdüren Can Laleler Çocuk Bahçesi Eğitimcilerinden Şermin Kaya, eğitim kurumlarının temel amaçlarının kaliteli insan yetirmek olması gerektiğini söyledi.

“Burada kaliteli insan yetiştirmenin ilk adımını atmaktayız”

Bu gaye ile ortaya çıkan ve yaklaşık olarak 3 yıldır Van’da faaliyet yürüten Can Laleler Çocuk Bahçesi ile ilgili bilgi veren Kaya, “Buradaki temel hedefimiz kaliteli insan yetiştirmenin ilk adımını atmaktır. İnşallah. Burada önceliğimiz çocuklarımızın İslami eğitimlerinin temelini oluşturmak Allah ve Peygamber (sav) sevgisini çocukların gönüllerine yerleştirmek. Bu amaçla burada Kur’an-ı Kerim dersleri, Peygamber Efendimiz ’in (sav) hayatı, Fıkıh, Akaid ve adap gibi dersler vermekteyiz. Tabi bu eğitimleri yürütürken ailelerimize çok büyük işler düşüyor. Bu anlamda ailelerimizden de beklentilerimiz var. Her şeyden önce aileler İslami yaşamı kendi hayatlarında tatbik ederek çocuklarına örnek olmalıdırlar  ki, çocuklarımız İslami bir şahsiyeti elde etsinler.” dedi.

“Çocuklarımızın hem dünya hem de ahiretlerini düşünmeliyiz”

Ailelerin önceliklerinin sadece çocukların maddi ihtiyaçları olmaması gerektiğini aktaran Eğitimci Kaya, “Burada çocuklarımızın hem dünya hem de ahiretlerini düşünmeli ve çocuklarımızın manevi ihtiyaçlarını öncelemeliyiz. Bu anlamda bu tür eğitim çalışmalarımız. Bu açığı büyük oranda kapatıyor. dUmut ediyoruz ki bu çalışmaların halkaları daha da genişler.” Diye konuştu.

“Asıl amaç kaliteli insan yetiştirmek olmalı”

Çocuk eğitiminin İslami ölçülerde yapılması gerektiğini de sözlerine ekleyen Kaya, “Çocuklarımızı İslami adaplarla yetiştirmeliyiz ki, kaliteli bir toplum ortaya çıkabilsin. Ne yazık ki bu anlamda özellikle karma eğitimin çocuklarımız ve gençlerimiz üzerinde olumsuz etkiler oluşturduğu bilinmeli ve bu sistemin de bir an önce önüne geçilmelidir. Eğitim kurumlarının asıl amaçları kaliteli insan yetiştirmek olmalı ve bunun çabası içerisinde olunmalıdır.” İfadelerini kullandı.

Öte yandan Can Laleler Çocuk Bahçesi öğrencilerinin yaptıkları dua, getirdikleri salavat ile sergiledikleri örnek davranışlarla birbirinden güzel görüntülere sahne oldular. (Murat Dalgın-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.