banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Beyaz Saray

ÇOCUKLAR KİTAP OKUMA AKSİYONUNDA BULUNDULAR!


51. Kütüphane haftası, Kitaplarla barışıyoruz temasıyla Türkiye’nin 81 ilinde 1 Nisan 2015 tarihinde saat 12:30 ile 13:00 arası insanların meydanlarda, parklarda, sokaklarda eş zamanlı kitap okuması ile kutlandı.

Osman Ertörer İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri de Kütüphane Haftasını kutlamak amacıyla hummalı hazırlıklar yaptılar ve pankartlarını hazırladılar. Hazırladıkları pankartlarıyla birlikte önce okullarından çıkıp kitap okuyacakları parka doğru yönelen çocuklar yol boyunca kitap okumanın önemi ile ilgili sloganlar atarak çevredeki insanları da kitap okumaya davet ve teşvik ettiler. Çevredeki insanların şaşkın bakışları arasında Muhsin Yazıcıoğlu parkına giden çocuklar burada önce kitap okumanın önemini anlatan şiirler okuyarak kitap sevgisini anlattılar, ardından yarım saat boyunca kitaplarını okuyarak asıl amaçlarını gerçekleştirdiler.

Aygaz 5 Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi Sorumlusu Nihat Türkmen yaptığı açıklamada;
 “Kitap okuma kültürünün yaygınlaştırılmasını hedeflediğimiz bu zamanlarda Osman Ertörer İlkokulu öğretmenleri ve idarecilerinin bu konudaki hassasiyeti ve çocukların kitap aşkının tetiklediği bu çalışmayı yapmak bizler için çok büyük bir keyifti. Çocuklar hiç kimseden yardım almadan kendi pankartlarını ve sloganları kendileri hazırladılar. Parka gittiğimiz yol boyunca sloganlar atarak insanların ilgisini topladılar ve bilgilendirmeler yaptılar. Ailelerin de desteği çocuklar için çok önemli. Bu organizasyon boyunca aileler de çocuklarına destek olarak onların kitap ilgisini daha üst seviyelere taşımaya çalıştılar. Bu çalışma dolayısıyla öncelikle çocuklarımızı yaptıkları keyifli organizasyon için tebrik ediyorum. Okul idaresi ve öğretmenlerimiz de bu çalışmaya gereken desteği vererek kitap okuma kültürünün yaygınlaşması hususunda gelecek nesillere katkı sağlamaları hepimizin kalbinde, yüreğinde bir umut ışığıdır. Çalışmada katkı sağlayan Okul Müdürümüz M.Adnan İKBAL Bey’e ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.” dedi.

Unutmamak gerekir ki Kitaplar en iyi dostumuzdur!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.