banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Çin Şanlıurfa’da Tanıtıldı, Şanlıurfa Çin’de Tanıtılacak
Etkinliğin açılışına Şanlıurfa Belediye Başkan Vekili Fevzi YÜCETEPE, Şanlıurfa İl Kültür Turizm Müdürü Selami YILDIZ, Şanlıurfa Belediyesi Sosyal ve Kültürel İşler Müdürü Necmi KARADAĞ, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı. 23–27 Haziran 2012 tarihleri arasında yapılan etkinlikte Çin’den gelen bayanlar ile Şanlıurfa Belediyesi Tiyatro Grubundan bayanlar, Çin yerel dokuma kumaşlarıyla yapılan giysilerden oluşan bir defile sundular. Sergide Çin “Sırma dokuma kumaşları” ile bu kumaşlardan yapılan giysiler ziyaretçiler tarafından ilgi ile izlendi. Bu arada şehrin tarihi ve turistik yerleri gezdirilen Çin heyeti Şanlıurfa’nın kültür ve turizm potansiyeline hayran kalarak, memnuniyetlerini dile getirdiler. Üç gün süren sergiden sonra Çin heyeti İl Kültür ve Turizm Müdürü Selami YILDIZ’ı makamında ziyaret etti. Yapılan ziyarette sergi süresince kendilerine gösterilen ilgi ve yakınlığa teşekkür eden Çinli heyete Selami Yıldız tarafından ilimizi tanıtan tanıtım seti armağan edildi.



İl Kültür Turizm Müdürü Selami YILDIZ yaptığı basın açıklamasında “Şanlıurfa Valisi Sayın Celalettin GÜVENÇ beyin talimatı ile Vali Yardımcımız Sayın Ramazan SEÇİLMİŞ başkanlığında, Şanlıurfa Belediye Başkanlığı, Harran Üniversitesi Rektörlüğü, GAP İdaresi Başkanlığı, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Şanlıurfa İl Özel İdaresi, Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Şanlıurfa İli Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV), Tur Operatörleri ve Turizm İşletme Belgeli Otellerin temsilcilerinden oluşturulan “Şanlıurfa Kültür ve Turizm Komisyonunun” Şanlıurfa’nın Kültür ve Turizm potansiyelinin yurt içi ve yurt dışında tanıtılması için başlattığı girişimler sonuç vermeye başladı. Şanlıurfa’nın kültür ve inanç turizmine yönelik potansiyeli, deniz ve kum turizminden çok kültür ve inanç turizmine önem veren uzak doğu ülke vatandaşları için çok cazip gelmektedir. Önemli olan sahip olduğumuz özgün değerlerimizi, profesyonelce tanıtmak ve pazarlamaktır. Bu kapsamda geçen hafta Japonya’dan gazetecileri, tur operatörleri ve seyahat acenteleri temsilcilerinden oluşan 20 kişilik bir grubu 3 gün Urfa’da misafir ettik, kültür ve turizm potansiyelimizi yerinde dokunmalarını sağladık, karşılıklı diyaloglar geliştirdik. Tanıttık. 20–23 Eylül 2012’de Japonya’nın Tokyo kentinde yapılacak olan JATA Dünya Seyahat Fuarı’na, Şanlıurfa tanıtım standı ile katılacağız. 2013 Yılında Çin’de yapılacak Türkiye Tanıtım Yılı Etkinliklerine, TBMM Çin Dostluk Gurubu Başkanı Şanlıurfa Milletvekili Sayın A.Emin ÖNEN beyin girişimleri sunucu, Şanlıurfa tanıtım standı ile katılacağız. Önümüzdeki hafta ise Kore’den gazetecileri, tur operatörleri ve seyahat acenteleri temsilcilerinden oluşan 20 kişilik bir grubu 3 gün Urfa’da misafir edeceğiz.” dedi.

www.balıklıgöl.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.