banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya

Çiğköfte ve İsot Yarışması Yapıldı

Şanlıurfa Belediyesi’nce düzenlenen Peygamber Şehri Şanlıurfa 6. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında isot ve çiğ köfte yarışması düzenlendi. Yarışmada juri üyeleri en iyi isotu ve en iyi çiğköfteyi seçmek için ter döktü.

Şanlıurfa’da festival kapsamında düzenlenen isot yarışmasına 48, çiğ köfte yarışmasına ise 10 kişi katıldı. İsot yarışmasında ürünleri değerlendiren jüri üyeleri yedikleri acılarla ter dökerken, bol bol su içti.

Haleplibahçe’de Koruma Amaçlı İmar Müdürlüğü biriminde yapılan yarışma büyük ilgi gördü. Gül Fakıbaba, Necmi Karadağ, Halil Balıkçıoğlu, Reşit Pehlivan ve Ahmet Asoğlu’ndan oluşan jüri üyeleri, üreticilerin getirdikleri isotları, renk, koku, lezzet, tuzluluk, yağlılık, renk, nem ve tadına göre değerlendirmeye başladı.

İsot yarışması için görevlendirilen jüri üyeleri, zaman zaman zor anlar yaşadı. İsotların kokusuna bakan ve tek tek tadarak inceleyen jüri üyeleri karar vermekte büyük zorluk çektiler. Acı nedeniyle ter döken jüri üyeleri bol bol su ve çay içerek rahatlamaya çalıştı. Şişelerle su içen jüri üyeleri, birinciyi belirlemekte hayli zorlandı.

İsot yarışmasına toplam 48 kişi katıldı. Değerlendirme 100 puan üzerinden yapıldı. Yapılan değerlendirmede Emine Ateş 9o puanla birinci, Muhammet Kılıç 88,75 puanla ikinci ve Zeliha Hatipoğlu 87,75 puan ile üçüncü oldu. Yarışmada 86.25 puan alan Neslihan Akkuş ise mansiyon ödülüne layık görüldü.

İsot yarışmasının ardından çiğ köfte yarışması start aldı. Bu yıl diğer yıllara oranla bayanların katılımı yüksek oldu. 10 yarışmacıdan sadece 2 si erkek olunca 8 bayan en iyi çiğköfteyi yoğurmak için ter döktü.

 Jüriye başkanlık eden Halil Balıkçıoğlu ile juri üyeleri, en güzel çiğköfte yarışmasında yoğrulan çiğ köftelerin tek tek tadına baktı.

Balıkçıoğlu, en iyi çiğ köftenin hazırlanmasında, konulan malzemenin miktarı, yoğrulması, kıvamı, lezzeti ve ikramının da önemli olduğunu söyledi.

Jüri üyeleri en güzel çiğ köfteyi seçerken de zorlandıkları gözlendi. Birçok vatandaş ise yoğrulan çiğ köftelerden almak için uzun süre uğraştı. Ellerinde ekmek ve marul ile bekleyen vatandaşlar da çiğ köftelerin tadına baktı.

Jüri üyelerinin yaptığı değerlendirmeler neticesinde, çiğ köfte yarışmasında Melike Kırmızıtoprak birinci, Hacı Akgul ikinci olurken jüri 4 farklı üçüncü belirledi.  Buna göre yarışmada üçüncülüğü Mehmet Aksoy, Ayşe Çiçek, Hava Sofi ve Fidan Arslan paylaştı. Serap Kılıç ve Emine Kara ise mansiyon ödüllerine layık görüldü.

Bu yıl yarışma da ilk defa yarışmada katılım ödülleri de dağıtıldı. Çiğköfte yarışmasına katılan ancak derece alamayan Kudret Çiçek ve Zehra Kara 50 TL’lik katılım ödülü kazandılar.  

İsot ve çiğ köfte yarışmasında birinci gelenlere 500, ikinci gelenlere 350 ve üçüncü gelenlere ise 250 TL para ödülünün yanı sıra plaket verileceği bildirildi. Ödüllerin önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan bir törenle verileceği bildirildi.

 

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.