banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Büyükşehir Belediye Kursuna Katıldılar, Üniversiteli Oldular


Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür, Sanat ve Kütüphane Şube Müdürlüğü’nce verilen karakalem ve yağlı boya kurslarına katılarak becerilerini geliştiren yaklaşık 25 kursiyer şimdi artık hayal ettikleri üniversitelerde kayıt heyecanı yaşıyor.

Maddi imkânsızlıklardan dolayı özel kurslara katılamadıklarını ve Büyükşehir Belediyesi’nin açmış olduğu ücretsiz kurslara katılarak yeteneklerini geliştirdiklerini ifade eden kursiyerler, kendilerine bu imkânı sunan Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’e ve ekibine teşekkür ettiler.

2 Üniversiteyi Aynı Anda Kazandı

Resim ile ilgili temel bilgileri Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen kurslarda kazandığını belirten Halil Kurtoğlu, bu yıl hem Mardin Artuklu Üniversitesi’nde hem de Harran Üniversitesi’nde okuma şansı yakaladığını söyledi.

Kurslara sadece 2 ay gelerek Harran Üniversitesinde okuma hakkı kazanan diğer bir kursiyer Şevval Taş ise başta; Büyükşehir Belediyesi’ne ve hocalarına teşekkür etti.

Yaşıtlarına önemli bir duyuru da bulunan Taş, “Kısa bir sürede bu kurslar sayesinde üniversiteli oldum. Bence diğer arkadaşlarında bu kurslara gelerek hayal ettiği üniversiteyi kazanmaları gerekir” şeklinde konuştu.

Yeteneklerinin değerlendirildiğini ifade eden Abdülselam Sürmeli, “Kursta ölçüleri öğrendim. Bu kurs olmasıydı yeteneğimiz belki de boşa giderdi. Yeteneğimizi değerlendirme şansı bulduk. Hocamız Remzi Kara’ya teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’nce verilen karakalem ve yağlı boya kurslarını koordine eden Ressam Remzi Kara ise kurslar hakkında bilgi vererek, “Bu yıl birçok öğrencimiz bu kurslardan istifade etti. Büyükşehir’in her ilçesinden gelen kursiyerimiz var. Kursların ücretsiz olması çok önemlidir. Birçok maddi imkânı olmayan öğrenciler bu kurslar sayesinde Türkiye’nin en iyi üniversitelerinde okuma şansı buldular” şeklinde ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.