banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Ekonomi Başkanı Hıdır Toprak

Büyükelçiden Fakıbaba ve Okutan'a Ziyaret

Macaristan Büyükelçisi İstvan Szabo ve Fahri Konsolosu Bahaetten Nakiboğlu Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr.Ahmet Eşref Fakıbaba ve Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan’ı makamında ziyaret etti.

Şanlıurfa Belediyesinde Hayvancılık konusunda tarım konusunda şehircilik konusunda bazı ortak projeler teklif etmek için Şanlıurfa’ya geldiklerini Şanlıurfa Belediye Başkanı Fakıbaba’ya aktaran Macaristan Büyükelçisi İstvan Szabo, önümüzdeki günlerde GAP turları da düzenleyeceklerini söyledi. Başkan Fakıbaba, Macaristan’ın GAP Turu düzenleyecek olmasından memnuniyet duyduğunu belirtti.

MACARLAR BU KEZ URFA’YA TİCARET İÇİN GELDİ

Şehircilik konusunda da Van’da uyguladıkları bir projenin benzerini Başkan Fakıbaba Paylaşan Macaristan Büyükelçisi İstvan Szabo ziyaretleriyle ilgili şunları söyledi:

 ” Ticaret müsteşarı ve Gaziantep fahri konsolosumuz Bahrettin Nakıpoğlu ile beraber geldik. Hayvancılık konusunda tarım konusunda şehircilik konusunda bazı ortak projeler teklif etmek istiyoruz bu sebeple Sanayi Ticaret odasında toplantı yapacağız. Ortak projelerimizi sayın vali ve sayın belediye başkanımızla da paylaşmak istiyoruz. Bu sebeple bu ziyarete geldik. Hayvancılık şehircilik dışında ümit ederiz ki Macaristan Türk operatörleriyle yeni bir gezi çerçevesi yeni bir gezi oluşturulabilir Gaziantep, Urfa, Mardin, Diyarbakır şehirlerine Macar operatörlerin düzenlediği turlar önümüzdeki günlerde başlayabilecek.”

Macaristan BÜYÜKELÇİSİ: URFA Fıstığı çok güzel

Ziyaretin sonunda Fakıbaba, Macaristan Büyükelçisi İstvan Szabo ve Fahri Konsolo Bahaetten Makiboğlu’na Urfa İsot, Fıstık ve tanıtımı ile ilgili çeşitli hediyeler verdi.

      Gaziantep ile Şanlıurfa arasındaki fıstık rekabetini bilen Macaristan Büyükelçisi İstvan Szabo hediye esnasında Gaziantep Fahri Konsolo Bahaetten Nakiboğlu’na bakarak “Urfa Fıstığı çok daha güzel” demesi gülüşmelere neden oldu.

MACARİSTAN BÜYÜKELÇİSİNDEN VALİ OKUTAN’A ZİYARET

 

Macaristan Büyükelçisi İstvan Szabo ve Fahri Konsolosu Bahaetten Makiboğlu Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan’ı makamında ziyaret etti.

 

Şanlıurfa’da olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Büyükelçi Szabo Vali Okutan ile bir süre görüştü.

 

Ziyaret duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Nuri Okutan ise heyete Şanlıurfa hakkında bilgiler verdi. Vali Okutan ziyaretin ardından Büyükelçi Büyükelçisi İstvan Szabo ve Fahri Konsolo Bahaetten Makiboğlu hediyeler verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.