banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

Burs ve öğrenim kredisi başvuruları için son gün

Kredi Yurtlar Kurumu’nun (KYK) lisans ve yüksek lisans öğrenimi gören öğrencilere sağladığı burs ve öğrenim kredi başvuruları bugün sona eriyor.

Saat 23.59’a kadar devam edecek olan başvurular, ‘http://kredibursbasvuru.gsb.gov.tr/web/2015_KRD_BsV/basvuruGirisAnaSayfa.do’ adresinden yapılabilecek.

Ayrıca, KYK tarafından yapılan bilgilendirmede başvuru yapılırken şu hususlara dikkat edilmesi gerektiği belirtildi:

“Burs / öğrenim kredisi başvurusunda bulunan öğrencilerin beyanlarının doğruluğu, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından Kamu kurum ve kuruluşlar nezdinde araştırılacaktır. Beyanlarınızın doğru olmadığının tespit edilmesi halinde burs / öğrenim kredisi hakkınız iptal edilecektir.

İnteraktif başvurunuzu yaparken her alanı dikkatlice inceleyiniz.

Hatalı, eksik bildirim, gerçeğe aykırı beyan; burs/öğrenim kredisi almanızı engeller.

Kimliğiniz ile ilgili bilgileri, mutlaka nüfus cüzdanınıza bakarak cevaplayınız.

Bekar öğrenciler anne ve/veya babasına (evli öğrenciler ise kendilerine ve/veya eşlerine) ait aylık net gelirini tam ve doğru olarak yazmalıdır.

Burs ve öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrencilere ait bilgiler www.kyk.gov.tr internet adresinden öğrenilebilecektir. Ayrıca adrese herhangi bir tebligat yapılmayacaktır.

Başvuru bitim tarihine kadar başvuru bilgilerinizde güncelleme yapabilirsiniz.”

Öte yandan, Lisans öğrencilerine aylık 330 TL verilirken Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun seçimden önce burs ve kredi ücretinin lisans için 400 TL olacağını açıklamıştı. Burslar, Ocak 2016’dan itibaren verilmeye başlanacak.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.