banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Bu Proje Şanlıurfanın Hayatını Değiştirir

 

            Mayıs ayında Şanlıurfa Belediye meclisi toplantısında gündeme önerge ile getirilen ancak gündem yoğunluğu sebebi ile pek de dikkate alınmayan proje iyice irdelendiğinde aslında Şanlıurfa’nın şeklini şemalını değiştirecek bir proje olduğu ortaya çıktı.

Peki o önerilen proje neydi?

Ak partili Belediye meclisi üyeleri tarafından Başkan Fakıbaba’ya sunulan önerge şöyle idi. Kısa adı “ŞUBTOK-AŞ” olacak açık adı “Şanlıurfa Belediyesi toplu konutları Anonim Şirketi” kurulacak bu şirket TOKİ idaresi gibi kendisi konutlar ve siteler yapacak. Böylece ucuza hazine arazileri alınarak burada yapılacak ucuz konutlarla

1-Gecekondu önlenecek

2- Ev alamayanlar için ucuz ev temin edilecek

3-Yeni Mahalle veya siteler oluşturulacağından dolayı şehir merkezinin yoğunluğu ve Trafiği azalacak. Şehir dışarılara taşınacak

4-Belki 10 yıldan fazla sürecek olan bu projede 5000-10.000 kişi istihdam edilecek

5-İnşaat sektörü canlanacak böylece inşaat sektöründeki binlerce esnafa iş çıkacak

6-Ayrıca Kunduracılar sitesi, Oto alım sitesi gibi esnaf siteleri yapacak

7-Tüm bu hizmetler yapılırken Belediyemiz de kâr edecek

            Konu hakkında görüşlerini aldığımız Ak parti Belediye meclis üyesi Mehmet Altun görüşlerini şöyle açıkladı. “Bu proje uygulanırsa Urfa’nın kaderi değişir. Bu çok büyük proje için Belediye “Paramız yok” da diyemez çünkü öncelikle İller bankası ve özel bankalar konutlar için çok düşük faizli ve uzun vadelerle kredi veriyor, ayrıca Eski şıra pazarı, Eski Hal pazarı, Eski İtfaiye ve daha Belediyenin pek çok gayrimenkulü 2 yıldan beridir boşta bekliyor. Bunlar satılırsa 100 Trilyon civarında eder. İşte Belediyeye kaynak”..diye konuşan Mehmet Altun “Başta Başkan Fakıbaba olmak üzere belediye yetkilileri bir an önce bu projeye öncelik vermelidir. Memlekette on binlerce işsiz insanlar var, Trafik ve konut sorunu had safhadadır. Çözüm için bir an önce bu proje hayata geçirilmelidir” dedi.

WWW.BALİKLİGOL.COM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.