banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der toz Sugeldi Candeias

Bu ev kendiliğinden yanıyor!...

Aniden yangınlar çıkıyor, ev halkı sinir krizleri geçiriyor ve ağlıyor.

 

Şanlıurfada bir evde başlayan esrarengiz yangın, burada yaşayan Taş ailesiyle mahalle sakinlerinin paniğe kapılmasına neden oldu. `Cinler ev yakıyor` şeklinde mahalle halkının da korkuya kapılmasına neden olan yangın için ne yapacaklarını şaşıran mahalleli, Taş ailesini evlerine misafirliğe kabul etmemeyi, bazıları ise mahalleyi terk etmeyi düşünüyor.

 

Şıh Maksut Mahallesi, numara 51`de yaşayan dört çocuklu Taş ailesinin en küçük çocuğu olan altı yaşındaki Mehmet Emin, böbrek yetmezliği nedeniyle Adana`da bulunan Balcalı Hastanesinde tedavi olması gerekiyordu. Bir inşaatta bekçilik yapan baba Faruk Taş (42) aldığı maaş tedavi ve yol masraflarına yetmeyince işini bırakarak Hatay ilinin Erzin ilçesinde bulunan bir portakal bahçesinde ailece geçici mevsimlik işçi olarak göç etmeye karar verdi.

 

Portakal bahçesinde kurdukları çadırda yaşamaya başlayan Taş ailesi, Mehmet Emin`i zaman zaman Balcalı Hastanesine götürerek tedavi edilmesini sağladı. Bu arada Geçtiğimiz Ağustos ayında, Taş ailesinin kaldığı çadırda küçük yangınlar çıkmaya başladı. Yangınlar sık aralıklarla çıkmaya başlayınca, ailenin huzuru kaçtı ve can korkusu hâkim olmaya başladı. Ekim ayında başka bir kiracı ile paylaştıkları tek odalı evlerine geri döndü. Ancak yangınlar burada da devam etti. Evde giyecek ve barınacak hiçbir şeyi kalmayan aileye acıyan komşuları, evlerinin kapısını açarak geçici bir süre burada kalmalarını sağladı. Yangınlar komşularına da bulaşınca evlerine geri dönmek zorunda kalan aile, çareyi valiliğe müracaat etmekte buldu. Baba Faruk Taş ile görüşen bir vali yardımcısı, kendisine bir psikologa görünme tavsiyesinde bulundu.

Şahin Öznur / Sembol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.