banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

'Boykot çağrısı yapanlar bile çocuklarını okula gönderdi'

PKK’nin okulların bir haftalık boykot edilmesi çağrısı Van’da karşılık bulmadı. Konuyla ilgili olarak İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) konuşan Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Van Temsilcisi Hikmet Bilgin, boykot çağrısı yapanların dahi çocuklarını okullara gönderdiklerini belirtti.

PKK’nin her sene boykot kararı aldığını, fakat hiçbir zaman rağbet görmediğini ifade eden Başkan Bilgin, “Olaylar okulların bir hafta ertelemesine sebep oldu. Bununla birlikte HDP/PKK bir haftalığına boykot kararı aldı. Bu boykot kararı her yıl karşılaştığımız bir durumdur. PKK ve uzantıları her yıl okulların ilk haftasında boykot çağrısı yapıyor. Bu noktada bugüne kadar halk pirim vermedi. Çünkü şunun çok iyi algılanması lazım; Van’da okullara bakıldığında öğretmen ve öğrencilerin yüzde 80’inden fazlası okulun ilk günü olmasına rağmen okula gitti. İşte bu boykota uyulmadığının en büyük kanıtıdır.” diye konuştu.

“Boykot çağrısı yapanlar boykota uymadı”

Boykot çağrısı yapanların çocuklarını erkenden okula gönderdiklerini söyleyen Bilgin, “Boykot çağrısında bulunanların kendilerine göre sebepleri olacaktır. Fakat şu çok iyi algılanmalı ki boykot çağrısı yapanların çocukları o gün okula gitti mi ve yahut o gün kendi çocuklarını okula gönderdiler mi? Boykot çağrısı yapanlar hakikaten boykot kararında samimiler mi? İşte bu konuyu çok iyi algılamak lazım. Gördüklerimize göre bu konuda samimi değiller. Boykot çağrısı yapanlar sabah saatlerinde kendi çocuklarını temiz bir şekilde kıyafetlerini giydirip okula gönderdiklerini biliyoruz. Boykot çağrısı yapanların çocukları acaba ücra köşelerdeki ve ya köydeki okullarda mı okuyor? Hayır, onların çocukları en güzel okullarda ve ya o ildeki en kaliteli okulda okuyor.  Gerçekten bunu çok iyi sorgulamak gerekiyor. Sorguladığımız zaman da şunu görüyoruz; Boykot yapanların çocukları dahi boykota oymamıştır. Hatta kendileri de boykota uymamıştır.” şeklinde konuştu.

“Silahlı polisler okul önlerinde durmamalı”

Silahlı polislerin okul önlerinde durmasının da doğru olmadığını aktaran Hikmet Bilgin, “Memur-Sen olarak hiçbir okulun önünde silahlı üniformalı bir polisin durmasını istemiyoruz. Çünkü ilim yuvasına giden çocuk karşısında silahlı polisi gördüğünde ister istemez, ‘Ne oluyor?’ sorusunu soracaktır. Bu da çocukların üzerinde olumsuz etkiler oluşturuyor.” ifadelerini kullandı.

Okulların güvenliğinin veli-okul yönetimi arasında sağlanması gerektiğini de ifade eden Bilgin, “Çocukların güvenliğini sağlayalım derken çocuklar üzerinde psikolojik anlamda olumsuz etki bırakacak durumlardan kaçınılması gerekir.” dedi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.