banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Bitlis'te İlköğretim Haftası kutlandı

Bitlis merkez Yükseliş İlk Öğretim Okulu tarafından ilköğretim haftası kutlamaları kapsamında bir program düzenlendi.

Öğrencilerin ve öğretmenlerin yeni eğitim ve öğretim yılına daha motive ve aktif olarak katılması için düzenlenen programa, Bitlis Valisi Ahmet Çınar, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, kamu kurum amirleri, öğretmenler, öğrenci ve velileri katıldı.

Düzenlenen programda konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, öğretmen ve öğrencilere 2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılında başarılar diledi.

95 bin öğrencinin eğitim ve öğretim yılına başlangıç yaptığını belirten Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz ise, ilde eğitim öğretim sıkıntısının az denecek bir düzeyde olduğunu ifade etti.

Okulların neredeyse tamamı eğitim öğretim yılına hazır halde olduğunu kaydeden Korkmaz, şöyle konuştu:

“Öğretmenlerimiz görevlerinin başındadır. Bu haftadan itibaren de eğitimin kalitesini değerler eğitimini, öğrencilerimizin milli ve manevi değerlerini benimseyen, vatanına bağlı, empati kurabilen, özgür düşünebilen, demokrasiye güvenen bir birey olarak yetişmesi için, bütün çalışmaları yapacağız.” dedi.

Korkmaz, yetiştirme ve destekleme kurslarının başladığını da hatırlatarak, açıklamasını şöyle sürdürdü:

 “Milli Eğitim Bakanlığımızın 2014’ten bu yana ki yönetmeliğinde dershane kavramı yoktur.  Dershaneler dönüşüme gitmiştir. Bir kısmı temel lise, bir kısmı ise etüt merkezi oldu. Biz, öğrencilerimiz hangi alanda ihtiyaç duyarlarsa, o alanlarda destekleme ve yetiştirme kursları açıyoruz.Burada görev yapan öğretmenlerimize ise normal ders saati ücretinin 2 katı kadar ücret ödeyeceğiz.  Veliler bu konuda mağdur olmayacaklar. Zaten bu konuda sistem açıktır. Öğretmen ve öğrenci başvurularını kendileri yapıyorlar. Öğrenci istediği yerde, istediği öğretmenlerle, istediği standartlarda ders alma imkanına sahip olacak.”diye konuştu.

Program düzenlenen skeçler, halk oyunu gösterileri ve Bitlis Valisi Ahmet Çınar’ın birinci sınıf öğrencilerini, çiçeklerle karşılamasının ardından son erdi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.